ANAΠTΥΞΗ –ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν αντέχει πρόσθετα μέτρα

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
ΑΘΗΝΑ
"Ο λαός δεν αντέχει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα", διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΕΞ. Ανέφερε ότι για την κυβέρνηση δύο είναι οι κεντρικοί στόχοι: "Ανάπτυξη και απασχόληση".
Μίλησε, επίσης, για ανταπόκριση στην επιτακτική εθνική υποχρέωση και δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, που θα εξαντλήσει αυτή την τετραετία.
Ο ίδιος τόνισε ότι "με τα νέα μου χαρτοφυλάκια μπορώ να επιβλέπω το κυβερνητικό έργο σε καθημερινή βάση".
Αναφορικά με τη συγκυρία, σημείωσε ότι "η Ελλάδα έχει πλέον το μικρότερο διαρθρωτικό δημοσιονομικό έλλειμμα στην κλίμακα της ευρωζώνης" και άρα πρέπει να διακηρυχτεί ότι "ο λαός μας και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία".
Ανάπτυξη και απασχόληση σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, είναι το δίπολο των προτεραιοτήτων είπε, σημειώνοντας ότι επείγουν οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, υπογραμμίζοντας επίσης πως πρέπει να προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος "με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση".
Απευθυνόμενος με ιδιαίτερη θέρμη στον Δ. Αβραμόπουλο, στην "εξαιρετική δουλειά που έκανε" και στην προοπτική της "στενής συνεργασίας" που θα έχουν ως καθ΄ύλην αρμόδιοι υπουργοί των δύο "πυλώνων" της εθνικής κυριαρχίας, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι τα δύο κόμματα επικαιροποιούν την προγραμματική συμφωνία της κυβερνητικής συνεργασίας, κατά τρόπο ώστε να υπάρχει "πλήρης συντονισμός σε καθημερινή βάση".
ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Ο απερχόμενος υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε να "κρατήσουμε τον ανώτερο βαθμό αξιοπρέπειας εντός και εκτός της Ελλάδας.
"Στο υπουργείο Εξωτερικών δόθηκε ο θεσμικός ρόλος που του αναλογεί. Οι πολιτικοί ερχόμαστε και απερχόμαστε. Η θεσμική διάρκεια και η συνέχεια του κράτους υπάρχει. Το Υπουργείο ταλαιπωρήθηκε πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, συντελέστηκε αλλαγή. Όλοι οι κλάδοι ανταποκρίθηκαν στο νέο κλίμα και πάνω απ' όλα στην αποστολή τους", συμπλήρωσε.
"Τα θέματα τα συζήτησα με τον αντιπρόεδρο και από τώρα δηλώνω ότι θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή αν χρειαστεί περαιτέρω διευκρίνιση. Η πολιτική κατάρτιση και διαδρομή του κ. Βενιζέλου έχουν αποδείξει ότι είναι οπαδός των θεσμών και θα συνεχίσει της ιστορικής σημασίας υπηρεσίες, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας", πρόσθεσε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass