ΣΑΜΑΡΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΗΣ 4ΕΤΙΑΣ

Ενότητα για το μέλλον

* Τι ζήτησε από τους υπουργούς, τι υποσχέθηκε στους πολίτες

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
Του Γιώργου Μακρή
«Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας» επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου στην οποία εμφανίστηκε ενωτικός τονίζοντας ότι «υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας».
Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού. Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Αφού έδωσαν το νενομισμένο όρκο και υπέγραψαν το πρωτόκολλο, οι νέοι υπουργοί δέχτηκαν τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχιεπισκόπου, του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου. Δεν ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο Δουβλίνο και η ορκωμοσία του θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο. Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν», επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην εισήγησή του – σε «ζωντανή» τηλεοπτική μετάδοση - στη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο πρωθυπουργός αξιολόγησε την εξάντληση της τετραετίας ως «προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα μέσα στη χώρα. Και η σταθερότητα – είπε - είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ! Ώστε να μην χαθεί χρόνος, να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα.
Η σταθερότητα είναι δύο φορές απαραίτητη πια, γιατί μία σταθερή Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον.
«Σταθερότητα» σημαίνει σταθερά βήματα για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Σταθερότητα» σημαίνει σταθερό προσανατολισμό στην Ευρώπη, μια Ευρώπη που και η ίδια, άλλωστε, αλλάζει», πρόσθεσε.
Ο κ. Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ούτε λεπτό να χάσει» και ενέταξε στις επείγουσες προτεραιότητές της:
-Να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δόση του δανείου. «Έχει γίνει σημαντική δουλειά, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να καλυφθούν», είπε.
-Να τρέξουν και οι προετοιμασίες για την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014.
-Να επιτευχθεί φέτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Από εκεί και μετά έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες:
«-Να φέρουμε την ανάκαμψη μιαν ώρα αρχύτερα, να νικήσουμε την ανεργία, να φέρουμε επενδύσεις, να αποφύγουμε νέα μέτρα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, και να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας γεωπολιτικά. Τώρα είμαστε κοντά σε όλους αυτούς τους στόχους.
-Να διορθώσουμε τις αδικίες των τελευταίων ετών, να στηρίξουμε ιδιαίτερα τα πιο ασθενή στρώματα του πληθυσμού μας. Και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη. Γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει! Τώρα είμαστε πιο κοντά σε αυτούς τους στόχους, απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν.
* Κι απώτερη προτεραιότητα: Να ξεκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν, αληθινά, την Ελλάδα όπως τη θέλουμε, αγνώριστη!».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι για όλα αυτά θα γίνει επικαιροποίηση της προγραμματικής σύγκλισης των δύο εταίρων και χαρακτήρισε «κοινό στόχο τη στενή συνεργασία και τον καλύτερο σχεδιασμό».
Ο κ. Αντ. Σαμαράς έκανε αναφορά και στη Δημοκρατική Αριστερά χωρίς να την κατονομάσει σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να στηριχθεί από δυνάμεις της κοινωνίας «ακόμα κι αυτές που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνησή μας σήμερα, εφόσον έχουν κι εκείνες στόχο να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο και να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη». Αναφορά έκανε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Το δικό μας όνειρο για τη Νέα Ελλάδα είναι εφικτό. Κάποιοι άλλοι ζουν ακόμα στους εφιάλτες του χθες. Δεν τους δίνουμε καμία σημασία. Και προχωράμε».
ΟΧΙ ΣΥΧΝΑ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
«Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα», προέτρεψε ο πρωθυπουργός τους υπουργούς του συνεχίζοντας την τοποθέτησή του χωρίς αυτή τη φορά να μεταδίδεται τηλεοπτικά.
«Δουλεύω όλη μέρα, όλο το 24ωρο, περιμένω το ίδιο από εσάς. Θέλω σωστές σχέσεις και συντονισμό», επισήμανε ο κ. Αντ. Σαμαράς και ζήτησε από τους υπουργούς να ενημερώνουν γρήγορα για τα θέματά τους, να απαντούν στη Βουλή, να στηρίζουν την κυβέρνηση και να γνωστοποιούν για τα νομοθετικά τους σχέδια, ώστε στη συνέχεια να ενημερώνονται εγκαίρως οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες».
Σημείωσε ότι, εκτός από τον ίδιο, στη διάθεσή τους βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο υπουργός Επικρατείας και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και τόνισε ότι όπου υπάρχει πρόβλημα πρέπει να καταστέλλεται εν τη γενέσει του.
Επέστησε μάλιστα την προσοχή όλων των υπουργών για την προσωπική συμπεριφορά και νοοτροπία τους, συνιστώντας να αποφύγουν τις θεατρικότητες και χαρακτηρίζοντας «λάθος τις συνεχείς εμφανίσεις στην τηλεόραση».
«Θέλω λίγα και καλά, ο κόσμος μας κρίνει κάθε μέρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
ΕΘΝΙΚΗ
ΑΝΑΓΚΗ
Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εξέπεμψε και ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Ε. Βενιζέλος είπε πως προσυπογράφει πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως οι δύο εταίροι στην κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει σε ένα πολιτικό πλαίσιο και θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο τη νέα αφετηρία για την κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι ιστορικός συμβιβασμός όπως στην Ιταλία του 1970, αλλά εθνική ανάγκη για την ανάταξη της χώρας», τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τέσσερις στόχους στο πλαίσιο της υλοποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που αφορούν σε καταπολέμηση της ανεργίας, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και εθνική κυριαρχία.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass