ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

«Το σχέδιό μου για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία»

* Μίλησε για εκρηκτικό κοκτέιλ για τους αγρότες προαναγγέλλοντας καταψήφιση των κυβερνητικών μέτρων * Τι προβλέπει για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και ποια στελέχη της Ν.Δ. βρέθηκαν στο «Διβάνη»

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 0:48 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Νοε 2015 0:55

 

Το όραμά του για τη μεγάλη, ανοιχτή και συμμετοχική Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, παρουσίασε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, πρώην υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Divani».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε παράλληλα τους φίλους της παράταξης να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή, καθώς όπως επισήμανε, μια μικρή συμμετοχή δεν θα είναι ικανή να δώσει αυξημένη νομιμοποίηση στον οποιονδήποτε νέο πρόεδρο, ενώ μια μεγάλη συμμετοχή μπορεί να είναι η απαρχή των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη το κόμμα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του Κώστα Αγοραστού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου από τους εκπροσώπους του κλάδου, διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα για τους αγρότες που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι «το τριπλό κοκτέιλ που σερβίρεται στους αγρότες, δηλαδή αυξημένες εισφορές, αύξηση του κόστους παραγωγής και αύξηση της φορολογίας σε συνδυασμό με την εξαιρετικά αυξημένη στο 100% προκαταβολή είναι ένα κοκτέιλ το οποίο είναι εκρηκτικό και μπορεί να οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα σε κάθετη πτώση της παραγωγής - το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σήμερα. Χρειαζόμαστε έναν εξωστρεφή πρωτογενή τομέα.

Πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να πούμε ότι όλοι έκαναν λάθη τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση του γεωργικού και του αγροτικού ζητήματος στο ότι ίσως δεν εκμεταλλευτήκαμε όπως θα έπρεπε πολλά χρόνια επιδοτήσεων για να εκσυγχρονίσουμε την αγροτική μας παραγωγή και να την κάνουμε πιο ανταγωνιστική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι την ώρα που ο πρωτογενής τομέας κάνει μία μετάβαση από βαριά επιδοτούμενες καλλιέργειες σε προϊόντα που είναι πιο ανταγωνιστικά θα έρθουμε να επιβαρύνουμε τόσο πολύ το κόστος της αγροτικής παραγωγής».

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Η Νέα Δημοκρατία έχει την ανάγκη αυτοκριτικής, επισήμανε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης φρενάραμε τις μεταρρυθμίσεις και δώσαμε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές. Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να διδαχτούμε από τα λάθη μας, τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι πρέπει να τολμήσουμε και να αλλάξουμε, γιατί αν δεν το κάνουμε θα γίνει όνειρο απατηλό ακόμα και το 28% που πήραμε στις εκλογές.

Αναφερόμενος στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για καθυστερήσεις που υπάρχουν, σε τομείς όπως η αξιολόγηση ή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθυστερήσεις που προκαλούν μεγάλη ανησυχία και ενδέχεται να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις, αφού αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το μέλλον της χώρας.

Στην κατάμεστη αίθουσα στην οποία ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στους φίλους του κόμματος, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, οι οποίοι άνοιξαν την εκδήλωση καλωσορίζοντας τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης, η πολιτευτής του κόμματος Ελένη Αξιόγλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Λάρισα Ντίνος Διαμάντος και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το επικείμενο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι κανείς από τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να έχει καθαρό προβάδισμα την πρώτη Κυριακή και ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο γύρων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, υπενθύμισε τις πρόσφατες αποτυχίες των εταιριών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν το αποτέλεσμα τόσο στο δημοψήφισμα όσο και στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, «πόσο μάλλον στη σημερινή περίπτωση που δεν υπάρχει δείγμα ψηφοφόρων», όπως σημείωσε.

Αναφορικά με τον αριθμό των φίλων της Νέας Δημοκρατίας που θα προσέλθουν τελικά στις κάλπες ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε ότι μπορεί να ψηφίσουν μέχρι και 400.000 άτομα.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτός ο αριθμός είναι εφικτός, απάντησε ότι «είναι εφικτό αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε κάνει όλοι ό,τι χρειάζεται για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον. Όταν δεν έχει γίνει καμία οργανωμένη συζήτηση σε κανένα όργανο, προφανώς δεν κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον. Ξέρετε η εκλογή είναι και αυτή ένα «προϊόν» που πρέπει να το διαφημίσουμε μέσα από έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο.

Δεν πρόκειται εμείς να «ξεκατινιασθούμε». Είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι και οι τέσσερις συνυποψήφιοι και ξέρουμε πολύ καλά ότι αντίπαλός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μπορούμε να έχουμε έναν πολιτισμένο και οργανωμένο διάλογο αν όχι στην τηλεόραση τουλάχιστον στην ΚΟ, στην Πολιτική Επιτροπή, στην Εθνική Συνδιάσκεψη; Είμαι ανοιχτός σε όλα. Δεν έχω δει να οργανώνεται τίποτε και αυτό είναι πρόβλημα για το κόμμα και κάπου είναι και μία ένδειξη της παθογένειας του κόμματος. Το γεγονός δηλαδή ότι συζητάμε για το αυτονόητο για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να συζητήσουμε, αυτό δείχνει πόσο εσωστρεφής έχει γίνει η ΝΔ».

Δήλωσε επίσης ότι στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ανά την επικράτεια έρχονται να τον ακούσουν με ενδιαφέρον και όχι από υποχρέωση.

ΣΤΗ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ

Νωρίτερα χθες, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ, ενώ βρέθηκε και στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κέλλα και την πολιτευτή του κόμματος Ελένη Αξιόγλου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Γιάννη Καντώνια και τη διοίκηση της εταιρίας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass