Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Λύθηκαν προβλήματα, παρά τις δυσκολίες

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2016 0:12


Μέσα σε ευχάριστο κλίμα έγινε προ ημερών η κοπή της πίτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και η Γενική Συνέλευση.
Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλίας Νατσιούλας, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τα μέλη και στις επαφές που είχε το προηγούμενο έτος το Δ.Σ., με τους τοπικούς βουλευτές και φορείς, αναδεικνύοντας και προωθώντας προβλήματα και επιτυγχάνοντας την επίλυση ορισμένων εξ αυτών.
Απευθυνόμενος σε όσους θέλουν να βάλουν κομματική ταυτότητα στην Ένωση, τους υπενθύμισε να αναμοχλεύσουν τη μνήμη τους και να θυμηθούν την πορεία της ΕΣΠΕΘ από το 2012 ως και σήμερα. «Είναι καιρός να αντιληφθούν οι «βολεμένοι» ότι η φωνή της ΕΣΠΕΘ θα συνεχίζει να υψώνεται εν αντιθέσει με τη σιωπή αυτών που όπως φαίνεται διαθέτουν οι ίδιοι κομματική ταμπέλα», είπε.
Ο πρόεδρος τόνισε στα μέλη ότι παρά την πίεση και την κριτική στην αθέτηση υποσχέσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει τις προσπάθειες του κ. Καμμένου για την επίλυση των προβλημάτων που διαιωνίζονται. Αναγνώρισε πως αν και προβλήματα αναδεικνύονται και διεκδικούνται από την ΕΣΠΕΘ, τα 3 χρόνια της λειτουργίας της, τελικά 5 από αυτά επιλύθηκαν επί της ηγεσίας του. Συγκεκριμένα:
* Άρχισε το 2015 να καταβάλλεται το επίδομα παραμεθορίου (δεν καταβλήθηκε βέβαια για 4 μήνες) και συνεχίζεται να καταβάλλεται και το 2016 στο ίδιο ύψος έστω και με τον τρόπο που δίνεται.
* Καταβάλλεται το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών σε διαζευγμένα στελέχη που καταβάλλουν διατροφή. Αυτό επέφερε μια αύξηση κατά 100 ευρώ περίπου για αυτή την κατηγορία προσωπικού.
* Καταβάλλεται αποζημίωση για εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τις Κυριακές και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και επιπλέον επεκτάθηκε αυτή η αποζημίωση και για το Σάββατο για όλα τα στελέχη των ΕΔ.
* Χορηγείται 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου στα στελέχη των ΕΔ όταν η σύζυγός τους δεν εργάζεται.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρεθέντες, για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΣΠΕΘ στο επόμενο διάστημα, καθώς εδώ και 2 μήνες έχει αποχωρήσει από τις Ε.Δ. και εργάζεται ως υπάλληλος στον ΟΑΕΔ Λάρισας.
Πριν την κοπή της πίτας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 3 αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Αιγαίο.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2015, ο προϋπολογισμός του 2016 και αποφασίσθηκε να δοθεί εκ νέου και αυτή τη χρονιά οικονομικό βοήθημα, ανάλογα με τις δυνατότητές μας, στη σύζυγο του ιδρυτικού μας μέλους που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο πεδίο βολής Γλαφυρών στον Βόλο.
Στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του βουλευτή της ΝΔ κ. Χρήστου Κέλλα, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωπος του παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, εκπρόσωπος του παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο γ.γ. της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου κ. Βαγγέλης Λίτσιος, ο πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς καθώς και μεγάλος αριθμός συναδέλφων με τις οικογένειές τους. Τον αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Δημήτριος εφημέριος των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass