ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Καμία εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2016 10:58 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιουλ 2016 10:59

 

Την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς διατράνωσαν χθες μέλη των Επιτροπών Ειρήνης από ολόκληρη τη Θεσσαλία που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία του ΑΤΑ στη Λάρισα.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την σε εξέλιξη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, στην οποία παρευρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Όπως επισημαίνουν στο ψήφισμά τους, «η ελληνική κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δηλώνει πρόθυμη για τη συνέχιση της εμπλοκής της χώρας μας σε επικίνδυνους για τον λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Τέτοιες εξελίξεις ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

Οι τέσσερις γραμματείες Θεσσαλίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τη χθεσινή τους κινητοποίηση ζητούν :

- Καμιά συμμετοχή της χώρας στους αιματηρούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

- Να μην διατεθεί καμιά υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

- Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Την κεντρική ομιλία της χθεσινής συγκέντρωσης, που ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα, εκφώνησε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, Δήμητρα Παπαστεργίου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία σχεδιάζονται οι επικίνδυνες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ για την επόμενη περίοδο και παίρνει νέα μέτρα που κλιμακώνουν την επιθετική του πολιτική.

Συγκεντρώνει και μετακινεί μεγάλο αριθμό ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονα όπλα με χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Ολοκληρώνει την εγκατάσταση και λειτουργία της ονομαζόμενης Πυραυλικής Ασπίδας με βάσεις, στη Ρουμανία, την Πολωνία, με ναυτική στήριξη και άλλες υποδομές, για να έχει το πλεονέκτημα του πρώτου πυρηνικού πλήγματος. Δεν υπολογίζει την περίπτωση πυρηνικής απάντησης. Μετατρέπει την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Μονιμοποιεί και ενισχύει τη ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Στη Βαρσοβία επίσης θα ισχυροποιηθεί η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ για να δημιουργηθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Αυτή την πολιτική την ονομάζει «Γεωστρατηγική Αναβάθμιση» η οποία στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν μερίδιο από το μοίρασμα της λείας που θα γίνει πάνω στο αίμα των λαών της περιοχής.

Η Ελλάδα συμμετέχει ήδη σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό σε 23 περιπτώσεις.

Είναι προκλητικό και σκανδαλώδες η χώρα μας να διαθέτει 2,38 του ΑΕΠ, να είναι δεύτερη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτικές δαπάνες που μεγάλο μέρος τους σχετίζονται με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Είναι προκλητικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που ζουν στη φτώχεια, αυτά τα χρόνια της κρίσης από το 2009-2016 να έχουν καταβληθεί 39 δισ. και για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass