ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΟΛΕΣΧΩΝ ΣΤΗ ΜΥΡΙΝΗ

Η Καρδίτσα στον αεραθλητικό χάρτη

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2016 12:54

Του Φώτη Καραγιάννη

Η Αερολέσχη Νομού Καρδίτσας και το δημοτικό αεροδρόμιο της Μυρίνης βάζουν για τα καλά τη Θεσσαλία στον αεραθλητικό χάρτη της χώρας μας με τη διοργάνωση σημαντικών αγώνων στους οποίους συμμετέχουν κάθε χρόνο πολλά πληρώματα από Αερολέσχες της ελληνικής επικράτειας.

Το προηγούμενο τριήμερο πραγματοποιήθηκε στο τοπικό αεροδρόμιο ακόμη μια επιτυχημένη διοργάνωση αεραθλητισμού που περιελάμβανε συμμετοχή πληρωμάτων από 15 Ελληνικές Αερολέσχες σε διπλό αγώνα Γενικής Αεροπορίας και Υπερελαφρών, αλλά και την Ετήσια Συνεδρίαση της Επιτροπής Υπερελαφρών και Σωματείων στην Καρδίτσα.

Είχε προηγηθεί συμμετοχή της Αερολέσχης Καρδίτσας με πολλά πληρώματα σε προηγούμενο πανελλήνιο αγώνα όπου κατέκτησε την 1η θέση, επιτυχία που επανέλαβε και την Κυριακή στο Αεροδρόμιο Μυρίνης.

Μιλώντας στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Αερολέσχης Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Μιχόπουλος επισήμανε πως η δραστηριότητα του Σωματείου επικεντρώνεται στην ανάδειξη του Αεραθλητισμού ως νέου αναπτυξιακού εφαλτηρίου της περιοχής μας, καθώς η λειτουργία του αεροδρομίου της Μυρίνης δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού, σε πρώτη φάση και του εμπορικού – μακροπρόθεσμα - ρεύματος στο νομό Καρδίτσας και όχι μόνο.

ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο κ. Μιχόπουλος ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα από πλευράς αυτοδιοικητικών αρχόντων και φορέων στο νέο αεροδρόμιο, αλλά και άμεση ενεργοποίηση για την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων υποδομών όπως προβλέπουν οι έτοιμες, εγκεκριμένες από το κράτος, μελέτες.

Σημειώνεται ότι δυο μέλη της Αερολέσχης Καρδίτσας τον τελευταίο χρόνο απέκτησαν πτυχίο χειριστού Υπερελαφρών και υπάρχουν και άλλα που βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης. Επίσης είναι σε εξέλιξη ενέργειες για λειτουργία σχολής εκπαίδευσης υπερελαφρών, ενώ ο Δήμος Καρδίτσας έχει ήδη παραχωρήσει χώρο στο αεροδρόμιο Μυρίνης για δημιουργία εγκαταστάσεων από την Αερολέσχη Καρδίτσας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και μέλος - εκπρόσωπος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μακράκης σε δήλωσή του στην «ΕτΔ» συμφώνησε απόλυτα με την ανάγκη υποστήριξης του αεροδρομίου Μυρίνης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «φτιάχνουμε έναν δρόμο χιλίων μέτρων προκειμένου να διανύσουμε με κάποιο όχημα αυτή τη συγκεκριμένη απόσταση… Φτιάχνοντας όμως έναν αεροδιάδρομο 1000 μέτρων μπορούμε να πάμε παντού»!

Ο κ. Μακράκης τόνισε ακόμη πως «ο αεραθλητισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται νέα πεδία προσγείωσης όπου οι επισκέψεις γίνονται χωρίς μεγάλο κόστος όπως στα περιφερειακά αεροδρόμια. Τέτοιο πεδίο είναι και της Μυρίνης, το οποίο είναι καινούργιο με πολύ καλές προδιαγραφές και εύκολα προσβάσιμο για όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή η οποία είναι αγροτουριστική, με φυσικό κάλλος και πολλά καταλύματα για διαμονή».

ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟΣ Ο ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ο αεραθλητισμός» πρόσθεσε ο κ. Μακράκης « είναι ένα όμορφο άθλημα και όχι τόσο ακριβό όσο νομίζει ο κόσμος, αφού και τα καύσιμα που καίνε τα μικρά αεροπλάνα είναι βενζίνες. Επομένως πολύς κόσμος που αγαπάει τα ταξίδια στους αιθέρες μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα που έχει σημαντικές προοπτικές δεδομένων και των άριστων καιρικών συνθηκών που επικρατούν αρκετούς μήνες τον χρόνο στη χώρα μας».

Οι προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Μυρίνης συζητήθηκαν εκτενώς σε σύσκεψη των Αερολεσχών που συμμετείχαν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, όπου υπογραμμίστηκε ότι αυτά τα έργα είναι πραγματικά καινοτόμα και εφόσον αξιοποιηθούν κατάλληλα μπορούν να βγάλουν τη Δυτική Θεσσαλία από το σημερινό αναπτυξιακό τέλμα.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του αεροδρομίου Μυρίνης, πρώην δήμαρχος Κάμπου και Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός χαρακτήρισε σίγουρη τη μελλοντική ανάπτυξη του αεροδρομίου καθώς «συγκεντρώνει όλες τις τεχνικές και γεωγραφικές προδιαγραφές». Τόνισε ωστόσο πως «όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους τοπικούς φορείς θα πρέπει να συστρατευθούν σε μια κοινή προσπάθεια διεκδίκησης χρηματοδοτικών πόρων προς αυτήν την κατεύθυνση, μιας και το νέο ΕΣΠΑ - όπου μπορεί να ενταχθεί λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα του - βρίσκεται στο ξεκίνημα και αναμένεται η προκήρυξη νέων προγραμμάτων».

Το πρόγραμμα τω αγώνων που ολοκληρώθηκαν χθες, εξελίχθηκε το προηγούμενο τριήμερο ως εξής:

Παρασκευή 02/09/2016

10:00–19:00: Άφιξη αεροσκαφών και δοκιμαστικές πτήσεις.

19:00-21:30: Ενημέρωση πληρωμάτων.

Σάββατο 03/09/2016

08:00-09:00: Ενημέρωση πληρωμάτων ΓΑ.

09:00-13:30: Αγώνες ΓΑ.

13:30-14:30: Έκδοση αποτελεσμάτων, ενστάσεις, απονομή επάθλων.

14:30-17:00: Πτήσεις εθισμού – Δοκιμαστικές πτήσεις – Αφίξεις αεροσκαφών.

17:00-19:00: Ενημέρωση πληρωμάτων ΥΠΑΜ. Συνάντηση αερολεσχών.

19:00-21:00: «Ανάπτυξη του Ν. Καρδίτσας μέσω του αεροδρομίου Μυρίνης».

21:30-23:30: Δείπνο ΑΝΚ.

Κυριακή 04/09/2016

08:00-09:00: Ενημέρωση πληρωμάτων ΓΑ.

09:00-13:30: Αγώνες ΥΠΑΜ.

13:30-14:30: Έκδοση αποτελεσμάτων, ενστάσεις, απονομή επάθλων.

14:30-17:00: Πτήσεις εθισμού– Αναχωρήσεις αεροσκαφών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass