Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Ο Ερντογάν με αυτά που κάνει θα καταστραφεί»!

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 9:45

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Εκδήλωση με θέμα «Ποια Τουρκία – Ποιοι Τούρκοι» πραγματοποίησε την Κυριακή το βράδυ στην Καρδίτσα ο τοπικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος πολιτών έσπευσαν να δουν τον Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη να παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία και ντοκουμέντα για τους γείτονες!

Ο πρώην υπουργός Άμυνας (στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου) έκανε μια λεπτομερή ιστορική αναδρομή σχετικά με την εμφάνιση των Τούρκων στην περιοχή, αλλά και τις φυλές, η εθνοτικές μειονότητες που κατοικούν στην Μ. Ασία και απαρτίζουν το σημερινό Τουρκικό κράτος.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην εχθρική συμπεριφορά που επιδεικνύουν συνεχώς οι Τούρκοι απέναντι στη χώρα μας και γενικότερα στον Ελληνισμό που όπως χαρακτηριστικά είπε «τα σύνορα της καρδιάς του απλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο»!

Προκάλεσε αίσθηση αναφορά του Στρατηγού περί σχεδίου έξι σημείων από το 1955 για ολοκληρωτική απαξίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τελικού ελέγχου της Μεγαλονήσου!

Με αφορμή τις συζητήσεις που διεξάγονται αυτές τις ημέρες για της επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, ο κ. Φραγκούλης υπογράμμισε πως εάν δεν συμφωνηθεί η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και η κατάργηση του καθεστώτος των Εγγυητριών Δυνάμεων τότε οι συνομιλίες δεν πρέπει να προχωρήσουν!

Επίσης ο Στρατηγός κατέκρινε τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου που - όπως τόνισε - έχουν παραχωρήσει περισσότερα δικαιώματα στους μουσουλμάνους κατοίκους της Ελληνικής Θράκης (και όχι της Δυτικής όπως λένε διάφοροι) απ’ ότι στους χριστιανούς, ενώ δεν κάνουν τίποτε για την ριζική αντιμετώπιση του μείζονος δημογραφικού προβλήματος όχι μόνο στην εν λόγω ευαίσθητη περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για το αν πρέπει η Ελλάδα να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο είπε: «Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε και από κανέναν. Έχουμε την δύναμη και μπορούμε να αντιδράσουμε»;

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Φραγκούλης απάντησε σε ερώτηση της «Ε» για τις βολές του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη Συνθήκη της Λωζάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: Υπάρχει απάντηση στις δηλώσεις του Ερντογάν, η Συνθήκη των Σεβρών… Αλλά με αυτά που κάνει θα καταστραφεί»!

Τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ καλωσόρισε στην Καρδίτσα ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Καρδίτσας Έφεδρος Ταγματάρχης Γιάννης Ντενησιώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass