Αποκλείουν τα άτομα με αναπηρία από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2016 14:32

Την απουσία αναφοράς στα Άτομα με Αναπηρία στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, καταγγέλλει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ανακοινώνει:

«Διαπιστώσαμε με έκπληξη και έντονη απογοήτευση ότι, στο σχέδιο νόμου «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις», δεν γίνεται καμία αναφορά για τα άτομα με αναπηρία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την προώθηση του πλαστικού χρήματος. 

Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνον αποκλείονται τα άτομα με αναπηρία από την εμπέδωση και την προώθηση του νέου τρόπου συναλλαγών, αλλά κάμπτεται και ακυρώνεται τελείως το δικαίωμά τους για την προσβασιμότητα, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 9 της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που κυρώθηκε με το Ν. 4074/2012, καθώς και το δικαίωμά τους περί ίσων ευκαιριών, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 21, παρ. 6 του Συντάγματος της χώρας.
Κι όμως, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα, για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά, πολλώ δε μάλλον, δεν προτείνεται καμία λύση, όπως:
Η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΤΜ δεν είναι προσβάσιμα, όπως επίσης και οι ίδιες, οι τράπεζες, αλλά και οι ιστοσελίδες των τραπεζών (και των υπουργείων).
Τράπεζες αρνούνται, χωρίς δικαιολογία, να εκδώσουν πιστωτικές κάρτες σε τυφλούς!
Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα αντιμετωπίσουν άτομα με αναπηρία που ζουν σε δομές κλειστής περίθαλψης.
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα αντιμετωπίσουν άτομα με νοητική αναπηρία, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ψυχικές παθήσεις.
Το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας για τα άτομα με αναπηρία και ως εκ τούτου, προτείνουμε, συμφωνώντας απόλυτα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), την αντιμετώπισή του με την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, κατόπιν συγκεκριμένου διαλόγου με την Ε.Σ.Α.μεΑ.
Τονίζοντάς ότι, τα άτομα με αναπηρία, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους, δεν είναι μόνο δικαιούχοι παροχών αλλά και φορείς δικαιωμάτων, δεν έχουν μόνον υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα και βεβαίως αποτελούν ενεργούς καταναλωτές αυτής της χώρας, απαιτούμε όπως, το Υπουργείο Οικονομικών, ενσκήψει και αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα το ανωτέρω ζήτημα, προκειμένου να δώσει μία βιώσιμη και δίκαιη λύση, κατόπιν συνεργασίας με την ΕΣΑμεΑ, προς όφελος των Ατόμων με Αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass