"ΖΟΥΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ" ΔΗΛΩΣΕ Ο Δ. ΧΟΡΤΑΡΓΙΑΣ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών

* Αναβλήθηκε για τον Μάρτιο η δίκη Μπέου * Έψαχνε αλλά δεν έβρισκε τον δικηγόρο του!

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2016 10:25

Στη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας κ. Δημήτρη Χορταργιά, μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου Βόλου, προχώρησαν χθες άνδρες της Αστυνομίας μετά από μήνυση για εξύβριση που υπέβαλε εναντίον του ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, κ. Απ. Μαλαματίνης.

Ο κ. Δημ. Χορταργιάς που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο της δικαστικής αιθούσης, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση που αφορούσε στη μήνυση της δημοσιογράφου της "Θεσσαλίας" Κατερίνας Τασσοπούλου κατά του Αχιλλέα Μπέου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση φέρεται να δέχθηκε την επίθεση του πρώην δημάρχου.

Λίγο νωρίτερα, είχαν βρεθεί μαζί στους διαδρόμους των δικαστηρίων, όταν και άρχισε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους που κατέληξε σε απωθήσεις, ενώ, κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, προπηλάκισε στον αύλειο χώρο ο αντιδήμαρχος Απ. Μαλαματίνης.

Μετά τη σύλληψή του και τη στιγμή που έμπαινε στο περιπολικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αυτές είναι οι απόψεις για την ελευθεροτυπία στον Βόλο. Δυστυχώς ζούμε μαύρες στιγμές. Λυπόμαστε πάρα πολύ για αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι το επίπεδο. Να θέλουν τους δημοσιογράφους να τους συλλαμβάνουν. Αλλά τι περιμένετε; Είναι οι μαύρες σελίδες". Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για να καταθέσει, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε

ελεύθερος.

Στο μεταξύ ο τελών εν αργία δήμαρχος Βόλου υπέβαλε μήνυση επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του για δημοσίευμα στην εφημερίδα "Θεσσαλία", που έφερε την υπογραφή της κ.Τασσοπούλου.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη στα δικαστήρια του Βόλου, οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, όπου και με εντολή του αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να εκδικαστούν τα Αυτόφωρα.

Η υπόθεση που επρόκειτο να εκδικασθεί χθες στη 1 μετά το μεσημέρι, είναι άγνωστο ακόμη πώς θα εξελιχθεί, αλλά σύμφωνα με νομικούς μάλλον θα λάβει αναβολή για την προσεχή Δευτέρα.

Όσον αφορά στη δίκη του Αχιλλέα Μπέου, αυτή έλαβε αναβολή και η δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Μαρτίου 2017.

Ο Αχ. Μπέος δήλωσε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πως αιτείται την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς δεν βρισκόταν μαζί του ο δικηγόρος του Γιώργος Σινέλης, καθώς ήταν συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη που εκδικαζόταν στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Ο συνήγορος της δημοσιογράφου Νίκος Μόσχος ζήτησε να γίνει κανονικά το δικαστήριο λέγοντας πως αυτό είναι προσχηματικό, ενώ παρουσίασε στο δικαστήριο δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ότι είχε προγραμματιστεί συνέντευξη του Αχ. Μπέου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα ο κ. Μόσχος υποστήριξε στο δικαστήριο πως στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν δικηγόροι, κάποιοι από τους οποίους είναι αντιδήμαρχοι, ανέφερε πως στην αίθουσα βρίσκεται και ο κ. Ξηρός που τον έχει εκπροσωπήσει σε παλαιότερες υποθέσεις. Ο Αντ. Ξηρός πήρε τον λόγο και οι δικαστές του είπαν να βγει έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Ο δικαστής ζήτησε από τον κατηγορούμενο Αχ.Μπέο να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του και να μάθει πού βρίσκεται. Δόθηκε έτσι ολιγόλεπτη παράταση στην υπόθεση και το Τριμελές συνέχισε με τις υπόλοιπες υποθέσεις. Μετά από περίπου ένα τέταρτο ο Αχ.Μπέος μπήκε στην αίθουσα και δήλωσε πως έχει κάνει προσπάθειες να βρει τον κ. Σινέλη αλλά δεν του απαντάει στα τηλέφωνα. Πρόσθεσε πως προσπάθειες έχει κάνει και η δικηγόρος του. Μάλιστα παρενέβη και την ώρα που εκδικαζόταν άλλη υπόθεση αυτοφώρου μπαίνοντας μέσα με το κινητό του τηλέφωνο και είπε στους δικαστές ότι παίρνει συνέχεια τηλέφωνο τον κ. Σινέλη και δεν μπορεί να τον βρει.

Το Προεδρείο έκανε διακοπή για 15 λεπτά και όταν επέστρεψε ο εισαγγελέας πριν προτείνει να γίνει ή όχι δεκτή η αναβολή, μίλησε για τις παρατηρήσεις που έκανε ο Αχ.Μπέος νωρίτερα, όταν έπαιρνε τον λόγο χωρίς να του έχει πει το Προεδρείο.

«Ο κατηγορούμενος μιλάει μόνο όταν του δίνεται ο λόγος. Οι παρατηρήσεις του δείχνουν τουλάχιστον προσβολή προς το δικαστήριο και συγχωρούνται μόνο από έλλειψη δόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής του Αχ.Μπέου λέγοντας πως από στοιχεία που έχει το Προεδρείο δεν προκύπτει ότι το Εφετείο Λάρισας δεν συνεδρίασε.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της Κ.Τασσοπούλου Ν.Μόσχος ανέφερε:

«Είχαμε μια επεισοδιακή ημέρα. Είχε παραπεμφθεί για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο κ. Μπέος για τα αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης, για απαράδεκτες υβριστικές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε μεσημεριανή εκπομπή στο TRT.

Σήμερα ο κ. Μπέος δεν είχε το θάρρος να καθίσει και να δικαστεί, όπως θα περιμέναμε από το ύφος των δηλώσεών του και το γενικότερο ύφος του παρά με διάφορες μεθοδεύσεις προσπάθησε και ζήτησε αναβολή, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο».

Σχετικά με το αίτημα αναβολής ο κ. Μόσχος πρόσθεσε: «Δόθηκε επειδή υπήρχε κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης. Παρ’ όλα αυτά εμείς θεωρούμε πως αυτή η αναβολή ήταν τεχνηέντως μεθοδευμένη, δοθέντος ότι σήμερα ο κ. Μπέος υπέβαλε δύο μηνύσεις, στον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών και στην κ. Τασσοπούλου η οποία εισήλθε και αυτή με τη διαδικασία του αυτοφώρου για τα αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Βλέπουμε ότι υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας και κάθε φωνής που ασκεί την οποιαδήποτε κριτική ή έχει διαφορετική άποψη με τον κ. Μπέο. Εμείς αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να τα καταδικάζουμε».

Νωρίτερα, ο Αχ. Μπέος είχε υποβάλει μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου που τον μήνυσε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Η δημοσιογράφος ζήτησε αναβολή και η υπόθεση της αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών μετά τα χθεσινά γεγονότα εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:

"Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, στην πολύχρονη ιστορία της, απέφυγε συστηματικά να συνδιαλέγεται με ανθρώπους που προσβάλλουν βάναυσα το πολιτικό και το πολιτισμικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Πολλώ δε μάλλον με έκπτωτους.

Η σύλληψη των δύο δημοσιογράφων μελών της Ένωσης μας, του προέδρου Δημήτρη Χορταργιά και της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσόπουλου, μετά από στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου σε αναμονή της δίκης του Αχ. Μπέου, αποτελεί πρωτοφανή επίθεση εκφοβισμού και προσπάθεια φίμωσης της τοπικής δημοσιογραφίας, έχει πρωταγωνιστές τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Τους υπενθυμίζουμε ότι η βολιώτικη δημοσιογραφία δεν κάμφθηκε σε πραγματικά δύσκολους καιρούς και δεν θα καμφθεί ούτε τώρα. Ας το πάρουν απόφαση."

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass