ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Πάγωσε στους – 17βαθμούς και η Καρδίτσα!

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2017 10:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μέρες του 2001 ζουν ξανά οι Καρδιτσιώτες, αφού από τότε έχει να ρίξει τόσο πολύ χιόνι στην πόλη, ενώ και το πολικό ψύχος που επικρατεί θυμίζει τις ατέλειωτες παγωμένες νύχτες εκείνες της εποχής, όταν όπως και σήμερα, είχαν «κοκαλώσει» δίκτυα ύδρευσης και καυστήρες θέρμανσης.

Η νύχτα της Πέμπτης στην Καρδίτσα ήταν… Σιβηρική(!) καθώς λίγο πριν τα χαράματα το θερμόμετρο έδειχνε – 17 βαθμούς Κελσίου.Οι υδραυλικοί στην πόλη δεν προλαβαίνουν να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από κατοίκους για βλάβες σε συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης, ενώ αρκετοί είναι οι συμπολίτες που ξύπνησαν να πάνε στις δουλειές τους και μόλις βγήκαν έξω το… μετάνιωσαν και επέστρεψαν σπίτι τους!

Κάποιοι καταστηματάρχες που έσπευσαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, επιδόθηκαν σε εργασίες αποχιονισμού στις εισόδους και στις βιτρίνες των επιχειρήσεών τους, αφού η πιθανότητα να μπουν πελάτες ήταν μηδαμινές με τις αρκτικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Δεν είναι μόνο το τσουχτερό κρύο που δεν επέτρεπε χθες το πρωί μετακίνηση άνω τους ενός πενταλέπτου στο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά οι παγωμένοι δρόμοι, καθώς επίσης και τα γλιστερά πεζοδρόμια που το τελευταίο τριήμερο έστειλαν κάμποσους ανθρώπους στα επείγοντα του Νοσοκομείου Καρδίτσας για ιατρική περίθαλψη, ακόμη και για νοσηλεία!

ΝΕΚΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Το βράδυ της Τετάρτης συνέβη και ένα τραγικό γεγονός κοντά στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας. Ένας άτυχος ηλικιωμένος κατέβηκε σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του, γλίστρησε και από την πτώση χτύπησε θανάσιμα! Γιατρός που προσέτρεξε σε βοήθεια απλώς διαπίστωσε τον θάνατό του.

Στα ορεινά πάντως το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό, δεδομένου ότι παρά τα χιόνια, εκεί επικράτησαν θερμοκρασίες γύρω και πάνω από το μηδέν! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στα πεδινά το περιβάλλον είναι πολλές ώρες ομιχλώδες γεγονός που συμβάλλει στην καθήλωση των θερμοκρασιών σε πολικά επίπεδα.

Το οδικό δίκτυο στα ορεινά του Νομού είναι ανοιχτό, ωστόσο συστήνεται στους οδηγούς να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να φέρουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στις πόλεις της Καρδίτσας, του Μουζακίου, των Σοφάδων και του Παλαμά, οι προσπάθειες των Δημοτικών Αρχών είναι εντατικές για τον αποχιονισμό οδών, πεζοδρόμων και πλατειών με την εικόνα τους να είναι αρκετά καλύτερη χθες λόγω και της ηλιοφάνειες που διευκόλυνε το δύσκολο έργο των συνεργείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass