ΑΠΟ… «ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ» ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Καταγγελία για μείωση οφειλόμενου ποσού του ΤΕΙ Θεσσαλίας από τέλη

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Υπόθεση καταγγελίας από «ανώνυμους δημοτικούς συμβούλους» στον εισαγγελέα, με την οποία ζητείται η παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθεί φερόμενη μείωση του οφειλόμενου ποσού του ΤΕΙ Θεσσαλίας για δημοτικά τέλη, από τον Δήμο Καρδίτσας, «είδε» χθες το φώς της δημοσιότητας!

Το θέμα προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην τοπική κοινή γνώμη, ωστόσο ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γεννάδιος τοποθετήθηκε για το ζήτημα με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου αναφέρει τα εξής: 

«Περί της καταγγελίας στον Εισαγγελέα για τη μείωση του προστίμου του ΤΕΙ Καρδίτσας: Ένα από τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως νέα διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας ήταν το υπέρογκο πρόστιμο των 200.000 ευρώ που είχε επιβληθεί το καλοκαίρι του 2014 στο ΤΕΙ της Καρδίτσας.

Ο συντελεστής που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών ήταν εκείνος των καταστημάτων μιας και δεν υπήρχε κάποια άλλη ειδική κατηγορία, δηλαδή 2,45 € ανά τετραγωνικό. Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων του ΤΕΙ είναι 7.624 τμ. Με συντελεστή 2,45 για τα τελευταία 5 χρόνια και πρόστιμο 100%, οι απαιτήσεις του Δήμου υπολογίστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση στο ύψος των 200.000 ευρώ.

Εμείς ως διοίκηση είχαμε ένα άλλο σκεπτικό: Επειδή πρόκειται για στέγαση φοιτητών, είτε με σκοπό τη διδασκαλία είτε την παραμονή τους στις φοιτητικές εστίες θεωρούμε ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο συντελεστής για τις οικίες, δηλαδή 1,05 € το τετραγωνικό.

Επίσης για το τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΤΕΙ που υπερβαίνει τα 6.000 τ.μ., ο συντελεστής έπρεπε να είναι μειωμένος κατά 60% σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 Ν. 1080/1980, άρα έπρεπε να γίνει διόρθωση και σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, επειδή το ΤΕΙ δεν απέκρυψε τα τετραγωνικά, τα οποία από παραδρομή δεν ήρθαν σε γνώση της Υπηρεσίας θεωρούμε ότι η προσαύξηση των τελών έπρεπε να είναι 60% και όχι 100% όπως αρχικά είχε προσμετρηθεί.

Με ακριβώς αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε τον Δεκέμβριο (απόφαση 638/2014) τη διαγραφή μέρους της συνολικής οφειλής του ΤΕΙ Θεσσαλίας για τα επιβληθέντα τέλη και πρόστιμα για τα κτίρια των τμημάτων του ΤΕΙ στην Καρδίτσα και τον περιορισμό αυτής στο συνολικό ποσό των 58.584,80 €.

Σήμερα, εξαιτίας μιας καταγγελίας των «ανώνυμων δημοτικών συμβούλων» έχουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα ενάντια στην απόφαση που λάβαμε. Οι καταγγέλλοντες διέκριναν ευνοϊκή (μεροληπτική) μεταχείριση υπέρ του Ιδρύματος και χαριστική απομείωση της οφειλής. Ζητούν μάλιστα να διερευνηθεί πιθανή παράβαση καθήκοντος για εμάς που απαρτίζουμε τα μέλη της διοίκησης.

Τρεις παρατηρήσεις είναι αρκετές:

1. Η καταγγελία αυτή ουδεμία σχέση έχει με συναδέλφους, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων έχουν αποδείξει ότι έχουν φωνή και το θάρρος της γνώμης τους ώστε να εκφράζονται δημόσια. Αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές διαφωνίες που παρατηρούνται στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

2. Η απόφαση 638/2014 είναι βασισμένη επάνω σε ένα αμιγώς υπηρεσιακό σκεπτικό. Εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του ΤΕΙ όσο και της περιοχής μας, αποτελεί τη χρυσή τομή των απαιτήσεων και των δυο πλευρών και για να φτάσουμε να την προτείνουμε στο Συμβούλιο και να την υπερψηφίσουμε βεβαιωθήκαμε πρώτα για τη χρηστικότητα και τη νομιμότητά της. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα ζήτημα παράβασης καθήκοντος.

3. Στην Καρδίτσα υπάρχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος που ως αποκλειστικό στόχο της ζωής του έχει θέσει να αποδείξει παράβαση καθήκοντος για κάποιο από τα μέλη της διοίκησης, ως εκ τούτου αυτή η εμμονή του τον έχει προδώσει - τουλάχιστον στα μάτια μου - ως συντάκτη της επιστολής!»

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass