ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ο σεισμός και οι ψυχολογικές συνέπειές του στα παιδιά

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 13:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Πρώτες βοήθειες για όλους σε ένα σεισμό και οι ψυχολογικές συνέπειές του στα παιδιά» στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.

Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Karditsa Earthquake Project, διοργανώθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών.
Στο πλαίσιο της ημερίδας αναπτύχθηκαν τα θέματα της παροχής Α΄ βοηθειών σε περίπτωση σεισμού από τον υπεύθυνο Γραφείου Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας, Ξενοφώντα Λέτσα, οι ψυχολογικές συνέπειες του σεισμού από την ψυχολόγο Ελευθερία Τίγκα και η αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων του σεισμού στα παιδιά από τον παιδοψυχίατρο του ΓΝ Καρδίτσας Δημήτριο Μπραϊμιώτη.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας Ματζιάρας Παναγιώτης και Ξυλωμένος Κωνσταντίνος, η υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΔΔΕ Καρδίτσας Δήμητρα Ρουμελιώτη και απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πρεσβύτερος Παναγιώτης Καλιώρας, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας Βασιλική Αυγέρη και ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Σωκράτης Παππάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Τσιάκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπανούσκας απέστειλαν χαιρετισμό ο οποίος αναγνώστηκε στην εισαγωγή της ημερίδας. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όλους τους πολίτες της Καρδίτσας με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα αντισεισμικής προστασίας με επίκεντρο τα παιδιά, δίνοντας έμφαση στις ψυχολογικές επιπτώσεις σε αυτά.
Επόμενη δράση του Karditsa Earthquake Project είναι η συνδιοργάνωση ημερίδας με τον Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, με θέμα «Σεισμός και κτήρια» και τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass