ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εγκαινιάστηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 15:57

ΤΡΙΚΑΛΑ

Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό το σχολικό κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στην περιοχή του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας. Το κτίριο με προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, δίνοντας λύση στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών της ευρύτερης περιοχής.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Παραδίδουμε σήμερα ένα σύγχρονο σχολείο για την Καλαμπάκα. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο. Ολοκληρώσαμε ένα διδακτήριο 1.500 τετραγωνικών μέτρων σε μια έκταση 2,7 στρεμμάτων, με 10 αίθουσες, 6 διδασκαλίας και 4 εργαστηριακές, με πολυχώρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αναρρωτήριο, χώρους υγιεινής και γραφεία για τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Στο σχολείο αυτό διεισδύουν ο επιθυμίες εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και όλων των κατοίκων της περιοχής. Η διαδικασία ξεκίνησε το 2013 όταν διαπιστώσαμε με τον τότε Δήμαρχο κ. Σακελλαρίου την αναγκαιότητα για να χτιστεί ένα νέο σχολείο. Κάναμε την μελέτη, εξασφαλίσαμε τα χρήματα για την κατασκευή του, το εντάξαμε το 2014 στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το συνεχίσαμε με τον νυν Δήμαρχο κ. Σινάνη, βελτιώσαμε κάποιες αδυναμίες και ήδη μια σχολική χρονιά έχει ολοκληρωθεί σ’ αυτό το κτίριο. Το κτίριο κατασκευάστηκε με βάση τα βιοκλιματικά πρότυπα και με προσανατολισμό στους βράχους των Μετεώρων. Το μήνυμα που στέλνουμε από την Καλαμπάκα είναι ότι η συνεργασία, η συνέργεια, η αμοιβαία συναντίληψη και η ενότητα, αποφέρουν στην τοπική κοινωνία έργα χρήσιμα, αποδοτικά και δημιουργικά».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν να κατασκευαστεί το κτίριο αυτό και κάλεσε όλους να το διαφυλάξουν και να το προφυλάξουν.

Μετά την τελετή του αγιασμού χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Τσιούμας και ο πρώτος Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτριος Νταούλας. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο π. Δήμαρχος Δ. Σακελλαρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γακόπουλος, Κολίτσας, Μπουτίνας και Μπάρδας, Αντιδήμαρχοι, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass