ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 372.473 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ

«Ξεσκονίζουν» το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Βόλο

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2017 16:43

ΒΟΛΟΣ

Την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, από τον οποίο προέκυψε οικονομική ζημιά 292.473,78 ευρώ, συνεχίζει κλιμάκιο των επιθεωρητών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).


Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ-πρώην ΙΚΑ Βόλου-η διοίκηση του Φορέα ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο ποσό, προστιθέμενο στα 80.000 ευρώ που είχαν διαπιστωθεί κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, διαμορφώνει το ύψος της ζημιάς, έως σήμερα, στο ποσό των 372.473 ευρώ. Ο έλεγχος αφορά σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, «η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα, θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο απ’ όσους παράνομα το έχουν εισπράξει. Και για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η διοίκηση του ΕΦΚΑ τούς ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε, ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου. Σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass