ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δυναμικό αγωνιστικό "παρών" στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2017 16:18

Η αποφασιστικότητα των τοπικών σωματείων να δώσουν δυναμικό αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εκφράστηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καπράνας στην εισήγησή του ανέφερε πως θα υπάρξει οργανωτική προσπάθεια για μετάβαση με λεωφορεία στην ΔΕΘ, των εργαζομένων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην γενική κινητοποίηση των συνδικάτων. Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας με τους δανειστές ουσιαστικά σε ένα τέταρτο μνημόνιο. Εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με ευλάβεια το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, το ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους. Οι νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, η μείωση του αφορολόγητου, η επιβολή νέων φόρων σε τρόφιμα, καύσιμα, ποτά, τιμολόγια κ.λ.π. , η μονιμοποίηση χαρατσιών και φόρων η δραματική αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας και το τεράστιο ποσοστό ανεργίας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό περιβάλλον στην Ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά διευρύνουν την φτώχεια, την εξαθλίωση, την λιτότητα ενώ παράλληλα έχουμε πλήρη αποδιοργάνωση κάθε παραγωγικού ιστού. Το χειρότερο όλων είναι οι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και κοινωνικά μας Δικαιώματα, μέσα από την κατάργηση και τις συνεχείς παρακάμψεις Δημοκρατικών Θεσμών και Διαδικασιών. Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε Δημοκρατίας. Έχουμε χρέος όλοι μας να δώσουμε ένα δυναμικό, αγωνιστικό παρόν στο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα στου Βενιζέλου. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση στη λιτότητα, στις απολύσεις, στα χαράτσια, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στην ανεργία. Θα πρέπει να ενημερώσουμε τα σωματεία, τους συλλόγους, όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι θα μπουν λεωφορεία για την   δωρεάν μετακίνηση όσων θέλουν να συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό Εργατικό και Κοινωνικό Συλλαλητήριο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass