ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Κονδύλι 60.000 ευρώ για "Μουσείο Τσιτσάνη"

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2017 17:24

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, είναι και η έγκριση δαπάνης για το Ν.Π.Δ.Δ Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνης.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, ζητείται από το Σώμα να προβεί στην λήψη απόφασης για έγκριση δαπάνης και δέσμευση ποσού 60.000 ευρώ, στο Ν.Π.Δ.Δ Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνης στον προϋπολογισμό με Κ.Α Δαπανών 00-6715.0001 με τίτλο Επιχορήγηση στο Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη του προϋπολογισμού του Δήμου Τρικκαίων οικονομικού έτους 2017.

Από τις 28 Φεβρουαρίου 2017 άνοιξε επισήμως τις πύλες του το Μουσείο Τσιτσάνη και το δίδυμο οθωμανικό χαμάμ του 16ου αι., στο κτίριο των παλιών φυλακών Τρικάλων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων. Το κτίριο, που στο ισόγειό του είναι ο χώρος του δίδυμου οθωμανικού λουτρού και τον πρώτο του όροφο το μουσείο Τσιτσάνη, βρίσκεται στη νότια είσοδο της πόλης, στην κατάληξη του δρόμου Αθήνα – Τρίκαλα, δίπλα ακριβώς από το Κουρσούν Τζαμί. Όταν ο Μάριο Μόντι άκουγε τη συννεφιασμένη Κυριακή, μάθαινε για τον Σακαφλιά και την ιστορία του «Γιου της Γερακίνας», ήταν αργά το βράδυ του Σαββάτου, 4 Μαρτίου 2017. Και ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, μέσα στο Μουσείο Τσιτσάνη, εκδήλωνε τον θαυμασμό του για το όμορφο αυτό δημιούργημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass