ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΚΕΡΙ:

Αναπτυξιακό πρόγραμμα διεκδικεί το «Δίκτυο Πίνδος»

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2017 20:49
ΕΚΠΟΝΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΕΚΠΟΝΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Σημαντικές πρωτοβουλίες ουσιαστικής δράσης αναλαμβάνει το νεοσύστατο αυτοδιοικητικό «Δίκτυο Πίνδος», το οποίο φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στον φορέα αυτό συμμετέχουν 11 Δήμοι και 4 αναπτυξιακοί φορείς. Συγκεκριμένα το καταστατικό ίδρυσης του Δικτύου έχουν υπογράψει:
- Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι Δήμοι Πύλης, Καλαμπάκας, Μουζακίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, η Αναπτυξιακή Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας – ΑΝΚΑ ΑΕ και το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ.
- Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ο Δήμος Αγράφων και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος.
- Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Δήμος Αμφιλοχίας.
- Από την Περιφέρεια Ηπείρου οι Δήμοι Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων και Βορείων Τζουμέρκων.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ στην πρώτη του καθοριστική συνεδρίαση για την πορεία του «Δικτύου Πίνδος» έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν η διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία ενός ολοκληρωμένου ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος γι’ αυτή την ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, αλλά και επιδίωξη συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Οι συμμετέχοντες αιρετοί εκπρόσωποι, έθεσαν ως κυρίαρχο στόχο την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά την έμπρακτη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησαν.
Η συνεδρίαση έγινε στο Δημαρχείο του Δήμου Μουζακίου με παρόντες τους δημάρχους Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα (πρόεδρο του Δ.Σ.), Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό, Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδου, Βόρειων Τζουμέρκων κ. Ιωάννη Σεντελέ. Επίσης συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα κ. Γιώργος Γώγωλος (δημοτικός σύμβουλος), Αμφιλοχίας κ. Νικόλαος Χούτας (αντιδήμαρχος), Πύλης κ. Νικόλαος Τόλιας (δημοτικός σύμβουλος), ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος, του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάιος Κουτής και του ΚΔιΒΜ2 «ΣΤΑΓΩΝ» κ. Χρήστος Γκρέκος.
Αναλυτικά, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ο οικονομικός προϋπολογισμός του φορέα για το έτος 2017.
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η στελέχωση του φορέα με ένα πρόσωπο, το οποίο θα αναλάβει την ευθύνη της διοικητικής λειτουργίας του.
*  Η απογραφή του φορέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος.
* Το ενδεχόμενο διεύρυνσης του φορέα με νέους εταίρους δήμους ή φορείς, βάσει κριτηρίων επιλογής, με τα οποία η Γενική Συνέλευση θα αποφασίζει επ’ αυτού.
Ακόμη συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της διερεύνησης που έγινε για την υποβολή διατοπικού προγράμματος LEADER με εταίρους το ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ, την ΑΝΚΑ ΑΑΕ ΟΤΑ, το ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΑΕ ΟΤΑ, την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, την ΕΤΑΝΑΜ ΑΑΕ ΟΤΑ και τον ΟΑΣΕ ΑΑΕ ΟΤΑ. Διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων και εξουσιοδοτήθηκε το επιστημονικό συμβούλιο του Δικτύου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τον σχεδιασμό του προγράμματος.
Επιπλέον, αποφασίσθηκε να προγραμματισθεί συνάντηση εκπροσώπων του φορέα με τον υπουργό των Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη, για την παρουσίαση του φορέα και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ώστε να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την περιοχή ευθύνης του Δικτύου.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των παρόντων δημάρχων και εκπροσώπων των Δήμων σε διάφορα θέματα, πολλά εκ των οποίων θα αποτελέσουν και θέματα συζήτησης σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass