Η ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κατήγγειλε προσπάθειες ελέγχου ΜΜΕ

* Κ. Τσιάρας: Αδύναμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 22:03

«Αντίπαλος στη συνεχή προσπάθεια της ανίκανης συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου να διαδώσει ψεύδη και να εκτοξεύσει λάσπη είναι η πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Αυτή διαψεύδει καθημερινά τον απίστευτο, καθεστωτικού Τύπου, μηχανισμό προπαγάνδας που έχουν στήσει»... Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε χθες προσκεκλημένη του Τομέα Γυναικών της ΝΟΔΕ Καρδίτσας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα, αλλά και την τελευταία συζήτηση στη Βουλή.

Η βουλευτής Β’ Αθηνών σε συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της ΝΟΔΕ Καρδίτσας, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η Ν.Δ, δίνει τεράστιο αγώνα κατά του καθεστωτικού σχεδίου άλωσης των ΜΜΕ, επιρροής της κοινής γνώμης και διασποράς ψευδών ειδήσεων στην κοινωνία».

Ως παράδειγμα «της ολοκληρωτικής αντίληψης» που διέπει το κυβερνητικό στρατόπεδο, η κα Ασημακοπούλου αποκάλυψε ότι «το ΔΣ της ΕΡΤ πήρε απόφαση να μην μετράται η τηλεθέασή της διότι έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο». «Σε λίγο θα αποφασίσουν και την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε «προκειμένου να μην βλέπει ο λαός την καταβαράθρωση του κόμματός τους». Και συνέχισε: «Απέναντι στη λάσπη και στα ψεύδη αντιστεκόμαστε σθεναρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρότασή του για τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες και μια Ελλάδα που μας αξίζει, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

«ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ» Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΠΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η κα Ασημακοπούλου χαρακτήρισε τον νόμο Παππά «σουρωτήρι» αφού όπως είπε «από τα 15 άρθρα που είχε αρχικά, έχουν αλλάξει τα περισσότερα και μόνο τρία από αυτά παρέμειναν αμετάβλητα». Κατήγγειλε «συστηματικές προσπάθειες ελέγχου των ΜΜΕ» από την πλευρά της κυβέρνησης και εξαπέλυσε βέλη για τον νόμο που αφορά στα περιφερειακά ΜΜΕ, σημειώνοντας πως «πέρασε» το καλοκαίρι από τη Βουλή «χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με αποτέλεσμα να γίνουν απίθανα λάθη που κόντεψαν να κλείσουν επιχειρήσεις».

Σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών υπογράμμισε πως ακόμη δεν βρέθηκε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία έχει έτοιμη τη δικιά της πρόταση.

«Η λύση είναι ένα διαφανές και συμπαγές νομοθετικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορούν να λειτουργούν με ίσους όρους οι δημοσιογράφοι και μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρχει πρόσβαση ελεύθερη και απρόσκοπτη στην ενημέρωση. Δεν είναι λύση το κράτος να ελέγχει καθεστωτικά τη δημόσια τηλεόραση, το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, τις δημοσκοπήσεις, τη διαφημιστική πίτα και τα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτό προφανώς είναι μια συνταγή καθεστωτικού Τύπου» τόνισε η κα Ασημακοπούλου.

Τέλος για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, τόσο η κα Ασημακοπούλου, όσο και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας, δήλωσαν πως η ΝΔ και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπουν θετικά τη λύση για διάσωση του ταμείου των δημοσιογράφων. Περιμένουν όμως τη σχετική τροπολογία από την κυβέρνηση για να γίνει και επίσημη τοποθέτηση επ’ αυτής.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ «ΠΛΗΓΕΣ» ΤΗΣ

Ο κ. Τσιάρας σε σύντομη δήλωσή του ανέφερε:

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει μια διαρκή προσπάθεια να επικοινωνήσει το δικό της μήνυμα. Αναδεικνύουμε με εκδηλώσεις τα ζητήματα που εδώ και μεγάλο διάστημα ταλαιπωρούν αδιανόητα τους Ελληνες πολίτες. Πιστεύουμε ότι ειδικά αυτή την περίοδο τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στη χώρα και η πολιτική της κυβέρνησης δείχνει αδύναμη να τα αντιμετωπίσει. Πρέπει να δώσουμε στην πατρίδα μας την ευκαιρία να πάει εκεί που πραγματικά της αξίζει. Η ΝΔ έχει κυρίαρχο πολιτικό ρόλο και με τη δική της συμβολή μπορεί η χώρα να αλλάξει πορεία. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Ελλάδα μετράει τις πληγές της από τη σοβαρή αδυναμία υλοποίησης μιας πολιτικής η οποία θα μας βγάλει από την εποχή των μνημονίων. Από την καταβαράθρωση θεσμών και αξιών που για αιώνες έχουν κρατήσει ζωντανή και ακέραια την ελληνική κοινωνία. Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θέλει την Ελλάδα αντί να ανεβαίνει, να κατεβαίνει. Είμαστε έτοιμοι να διαδηλώσουμε με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Οι Έλληνες αξίζουν περισσότερα κι αυτά είναι διατεθειμένη να φέρει η πολιτική της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Το μεσημέρι η κα Ασημακοπούλου απεύθυνε ομιλία σε ακροατήριο γυναικών και στελεχών του κόμματος λέγοντας ότι «μιλάμε με τα στελέχη μας και επικοινωνούμε στον κόσμο την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία πρόταση που αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται συνεχώς τώρα στο πλαίσιο των προσυνεδρίων μα και στο τελικό συνέδριο του κόμματός μας που θα γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα».

Ιδιαίτερα για τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική η βουλευτής υπογράμμισε πως «οι γυναίκες πάντοτε στη ΝΔ είχαν έναν πολύ σημαντικό διαχρονικά ρόλο. Αυτό ισχύει και σήμερα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται τις ικανότητές τους, έχει εντάξει πολλές από αυτές στο μητρώο στελεχών, αλλά έχει αξιοποιήσει κιόλας αρκετές σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων».

Την κα Ασημακοπούλου καλωσόρισαν στην Καρδίτσα ο κ. Κ. Τσιάρας με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Λάμπρο Τσιούκη, την πρώην βουλευτή κα Ασημίνα Σκόνδρα, πολιτευτές και κομματικά στελέχη.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass