ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Οκτώ εκλογικά κέντρα στον νομό Καρδίτσας

Δημοσίευση: 08 Νοε 2017 16:16

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μετά και την γενική δοκιμή που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους οι προετοιμασίες σε ότι αφορά τα εκλογικά κέντρα όπου στο Νομό Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου η ψηφοφορία για την εκλογή ηγέτη στο νέο ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, στον νομό θα λειτουργήσουν οκτώ εκλογικά κέντρα με δέκα εκλογικά τμήματα τα οποία στελεχώνονται από εβδομήντα εθελοντές περίπου. Για τον εξοπλισμό των Εκλογικών Κέντρων, την τροφοδοσία τους με το εκλογικό υλικό, και την άρτια λειτουργία τους κατά την ημέρα της εκλογής την ευθύνη έχουν οι οκτώ Υπεύθυνοι των Εκλογικών Κέντρων.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα στην πόλη της Καρδίτσας θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά τμήματα τα οποία θα στεγαστούν στην Δημοτική αγορά.

Στις έδρες των υπόλοιπων Καλλικρατικών Δήμων Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων, Πλαστήρα θα λειτουργήσει από ένα εκλογικό τμήμα, ενώ τα υπόλοιπα τρία τμήματα θα λειτουργήσουν στο Καλλίθηρο στον Κέδρο και στο Προάστιο.

Όλα τα εκλογικά τμήματα στεγάζονται σε Δημοτικά Καταστήματα τα οποία παραχώρησαν οι Δήμαρχοι του νομού μετά από σχετική αίτηση που έστειλε η Νομαρχιακή Ομάδα (ΝΟΕ) Καρδίτσας υπεύθυνη για τις εκλογές.

Σε ότι αφορά την ψηφοφορία σημειώνονται τα ακόλουθα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Οι Εφορευτικές Επιτροπές αποτελούνται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και το Μέλος. Με τον χειρισμό της ηλεκτρονικής ταμπλέτας επιφορτίζεται ο χειριστής. Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να συμπληρώσει μια απλή αίτηση (θα υπάρχει εθελοντής για την συμπλήρωση των αιτήσεων όπου χρειάζεται) να καταβάλει την εισφορά των 3 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα των εκλογών, και να έχει μαζί του απαραίτητα ταυτότητα ή διαβατήριο. Στη συνέχεια αφού ο Πρόεδρος βεβαιώσει την ταυτοπροσωπία, ο χειριστής εντοπίζει τον ψηφοφόρο στην ταμπλέτα και, συγκεκριμένα, στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, από τον οποίο και τον διαγράφει ηλεκτρονικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass