ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Η τραγωδία στην Αττική αλλάζει την ατζέντα»

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 15:26

«Η τραγωδία στην Αττική αλλάζει την ατζέντα αναδεικνύοντας τα θέματα της πολιτικής προστασίας και της διαχείρισης των κινδύνων» τόνισε χθες σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γεώργιος Κωτσός.

 Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε Δήμους της Αττικής με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Θεσσαλίας που έγινε χθες σε αίθουσα της ΔΕΥΑ Λάρισας ενόψει και του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στις 30 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα.

Για να προσθέσει ο κ. Κωτσός ότι μετά τα τελευταία γεγονότα στη Μάνδρα Αττικής, «επιβάλλεται να υπάρχει πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ για την Πολιτική Προστασία» ενώ «αναδεικνύεται ξανά η ανάγκη του διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ Πολιτείας και ΤΑ».

Προσθέτοντας τέλος ότι ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης «απαιτείται η καθολική ανασυγκρότηση του Κράτους» σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις αλλαγές στα κλιματολογικά φαινόμενα, η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώσει συνέδριο στη Λάρισα, με θέμα τον Πηνειό.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ και δημοτικός σύμβουλος Καλαμπάκας, Δημ. Σακελλαρίου, αναφέρθηκε στην οικονομική διαχείριση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τα οικονομικά έτη 2016-2017 παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία.

Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο, στις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη και στις ενέργειες της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε στον ρόλο της Τ.Α. και στη σχέση της με το κράτος και τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι χωρίς να υπάρχουν ιεραρχικές εξαρτήσεις.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημ. Τσαντής, αναφέρθηκε στον ρόλο της ΠΕΔ Θεσσαλίας αλλά και στη θεματολογία του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων ο κ. Καΐκης, αναφέρθηκε στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις πενιχρές χρηματοδοτήσεις και στον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass