Πράσινο για προπονητήριο στίβου και ελαστικό τάπητα

* Από τον Γ. Βασιλειάδη κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2018 22:06

"Με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων, επανασχεδιάζουμε τον προγραμματισμό των αθλητικών παρεμβάσεων, δίνοντας μεγάλες μάχες για να φύγουν οι σκιές από τον ελληνικό αθλητισμό και να προχωρήσουμε με νέες προοπτικές για το μέλλον.

Τώρα που η χώρα βγαίνει οριστικά από το σκοτεινό μνημονιακό τούνελ και γίνεται ένα πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος, επεξεργαζόμαστε ένα καινούργιο πλαίσιο για το σύνολο της αθλητικής ζωής στον τόπο, με έμφαση στην διαφάνεια, στον ουσιαστικό έλεγχο και στην πλήρη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων του τόπου μας".

Τα παραπάνω επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχθές στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, πλαισιωμένος από τους βουλευτές κ.κ. Σπύρο Λάππα, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Παναγιώτα Βράντζα και τον συντονιστή της Ν.Ε. κ. Ηλία Αντωνίου.

Αναφερόμενος στα αθλητικά έργα που προτάθηκαν από τους περιφερειακούς Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου που επισκέφθηκε την Παρασκευή 2/3/2018, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι είναι πολύ στενά τα οικονομικά περιθώρια, οπότε δίδεται έμφαση όχι σε μεγάλες, αλλά σε μικρές παρεμβάσεις με σχετικά χαμηλούς προϋπολογισμούς που λύνουν παράλληλα προβλήματα της καθημερινότητας. Εξάλλου – όπως είπε - τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε προβλεφθεί ένταξη αθλητικών έργων στο ΕΣΠΑ, ούτε εξασφαλίστηκαν κονδύλια από Οργανισμούς όπως ο ΟΠΑΠ.

Ωστόσο – πρόσθεσε – αυτό το διήμερο έγινε πολύ καλή δουλειά και υπήρξε αποδοτική συνεργασία με όλους τους δημάρχους, ώστε να δημιουργηθεί μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για υλοποίηση στοχοθετημένων έργων τα επόμενα χρόνια προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, σήμερα εκτελούνται στο νομό Καρδίτσας έργα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, θα ενταχθούν στο ΠΔΕ του Υπουργείου άλλα έργα 150.000 ευρώ και υπάρχει περιθώριο αύξησης αυτού του προϋπολογισμού μέχρι τα 600.000 ευρώ, ή και παραπάνω, ανάλογα με τις υπάρχουσες προτεραιότητες και την αναγκαιότητα - χρησιμότητα των παρεμβάσεων που θα προταθούν.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στο μεταξύ, τα θέματα των αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε προχθές το πρωί ο κ. Βασιλειάδης με τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και τους αντιδημάρχους.

Θέτοντας τις προτεραιότητες του Δήμου, ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε αρχικά στην αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, έργο που εφόσον συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότησή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα σημαντικό και ποιοτικό έργο που θα καλύψει πολλές ανάγκες, ενώ όσον αφορά στις επιφυλάξεις του κ. Βασιλειάδη για το υψηλό κόστος συντήρησής του, ο κ. Αλεξάκος αναγνώρισε ότι είναι ένα θέμα που προβληματίζει και τον Δήμο, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

Σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο συζητήθηκαν και τα έργα του περιβάλλοντος χώρου που δεν συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του και για τα οποία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, πιθανότατα από προγράμματα άλλων Υπουργείων, όπως το Υποδομών, ή το ΥΠΕΣ.

Ο κ. Αλεξάκος επισήμανε επίσης την ανάγκη χρηματοδότησης δύο έργων που ο Δήμος θέτει σε προτεραιότητα:

- Την κατασκευή προπονητηρίου στίβου κάτω από τη μεταλλική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου προϋπολογισμού 84.000 ευρώ, που θα λύσει πολλά προβλήματα προπόνησης των Καρδιτσιωτών αθλητών και

- Την κατασκευή ελαστικού τάπητα στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, προϋπολογισμού 188.500 ευρώ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου, το οποίο θα καλύψει σημαντικές ανάγκες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην περιοχή μας.

Ο κ. Βασιλειάδης ήταν θετικός και για τα δύο έργα, τονίζοντας ότι εφόσον ο Δήμος τα θεωρεί προτεραιότητες μπορούν να προχωρήσουν άμεσα και τα δύο με την προϋπόθεση να συμμετάσχει και ο Δήμος οικονομικά με ένα μικρό ποσοστό στο ύψος περίπου του 1/5 του προϋπολογισμού τους.

Τέλος ο κ. Αλεξάκος έθεσε υπόψη του κ. Βασιλειάδη και δύο ακόμα αιτήματα για έργα αθλητικής υποδομής του Δήμου που είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου με πισίνα 50μ., η καθαίρεση και επανακατασκευή της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχεδιασμός, αλλά ούτε και πίστωση για την κατασκευή ενός δεύτερου κολυμβητηρίου στην Καρδίτσα. Ίσως – όπως είπε - αυτό να γίνει μετά από μια διετία, συσχετίζοντάς το και με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από τη λειτουργία και συντήρηση του δεύτερου Κλειστού Γυμναστηρίου. Όμως ο υφυπουργός δεν απέκλεισε τη συζήτηση για κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου μέσω ΣΔΙΤ, εφόσον οι τοπικοί σύλλογοι και τα αθλητικά σωματεία είναι έτοιμα γι’ αυτήν.

Σε ό,τι αφορά στην ανατολική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου η οποία παραμένει πολλά χρόνια κλειστή - λόγω στατικών προβλημάτων – ο κ. Βασιλειάδης δεν άφησε περιθώρια κάποιας παρέμβασης το επόμενο διάστημα, καθώς το κόστος κατεδάφισης και ανέγερσης νέας είναι απαγορευτικό στη σημερινή συγκυρία.

Εδώ να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ενώ συζητούνταν το θέμα, ο παριστάμενος διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάιος Βαρελάς, πολιτικός μηχανικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας, ενημέρωσε τον κ. Βασιλειάδη ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη στον Δήμο όχι για γκρέμισμα, αλλά για στατική ενίσχυση της ανατολικής κερκίδας του ΔΑΚ η οποία δεν έχει ποτέ αξιοποιηθεί. Ο υφυπουργός απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά, καθώς στη συνάντηση στον Δήμο Καρδίτσας δεν έγινε κάποια σχετική αναφορά από τη Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι τα έργα που θα αποφασιστεί τελικά να υλοποιηθούν στον Δήμο Καρδίτσας και στο Νομό γενικότερα με χρηματοδότηση από το Υπουργείο, ή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχουν ως προαπαιτούμενο τη συμφωνία όλων των αυτοδιοικητικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Τέλος ο υφυπουργός ενημέρωσε πως παραχωρείται έκταση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Α.Σ. Αναγέννηση Καρδίτσας για τη δημιουργία σύγχρονου προπονητηρίου. Η έκταση βρίσκεται στον Περιφερειακό Καρδιτσομάγουλας, δίπλα από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα στην Καρδίτσα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Βασιλειάδης, προχθές το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Άρνη» για πάνω από δυο ώρες, είχε αναλυτική συζήτηση με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Δήμου Καρδίτσας, για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ενώ, την Παρασκευή το απόγευμα συναντήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο, με τους οποίους εξέτασαν από κοινού την πορεία πολλών μεγάλων και μικρών αθλητικών παρεμβάσεων στον Νομό Καρδίτσας και στη Θεσσαλία.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass