ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

«Η νέα ΚΑΠ θα εξαφανίσει τους μικρομεσαίους αγρότες»

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 17:29

Το αγροτικό ζήτημα και η αναμενόμενη μείωση των επιδοτήσεων κατά 30% στο πλαίσιο ισχύος της νέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. βρέθηκε στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χωριά του νομού Καρδίτσας από χθες ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης.

Συγκεκριμένα το στέλεχος της Κ.Ο. του ΚΚΕ επισκέφθηκε χθες τη Μαγούλα και την Κρανιά. Σήμερα θα συναντηθεί με κατοίκους και αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφωνίου και την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Καλλίθηρο.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Καρδίτσα ο κ. Μωραΐτης, η νέα ΚΑΠ έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για τους Έλληνες αγρότες και οι πρώτοι που θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την ύπαιθρο και τις καλλιέργειές τους θα είναι οι μικρομεσαίοι παραγωγοί! Εξάλλου - όπως είπε – αυτοί μέχρι στιγμής πλήττονται καίρια από τα μνημονιακά μέτρα, ενώ όλες σχεδόν οι χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. πάνε σε μεγαλοτσιφλικάδες.

«Χάνονται» πρόσθεσε «δυναμικά προϊόντα από την Ελλάδα, όπως είναι ο καπνός και σύντομα το βαμβάκι, ενώ αντίθετα προωθούνται υποτίθεται νέες καλλιέργειες όπως η «φαρμακευτική κάνναβη» η οποία όχι μόνο δεν πρόκειται να προσφέρει εισόδημα στην χειμάζουσα αγροτική οικονομία, αλλά μπορεί να ωθήσει κιόλας τη νεολαία μας στον εθισμό και στην αποχαύνωση».

Ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έκανε τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο» τονίζοντας πως «το ΚΚΕ εργάζεται εντατικά για να αφυπνιστεί ο λαός και να ξεσηκωθεί ενάντια στις μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές που εκπορεύονται από την Ε.Ε».

«Το συνέδριο του ΚΚΕ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος και ήδη έχουμε ενθαρρυντικά δείγματα ανάκαμψης της αγωνιστικής διάθεσης του κόσμου, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι όσο περνάει ο καιρός θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο» υπογράμμισε ο Βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο μέλλον ο κ. Μωραΐτης, σημείωσε ότι «υπάρχει η τέταρτη αξιολόγηση η οποία περιλαμβάνει 88 σκληρά μνημονιακά μέτρα τα οποία υπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών».

Τέλος καταδίκασε τις επερχόμενες νέες περικοπές στις συντάξεις και την περεταίρω μείωση του αφορολογήτου «που πλήττουν τους αδύναμους και τις οικογένειες», ενώ σε ότι αφορά στην εξωτερική πολιτική μίλησε για αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ, «που εφαρμόζει πολιτική εφησυχασμού, επειδή είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που δήθεν μας προστατεύουν ως χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass