ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ

«Εθνικό νόμισμα η λύση για τη χώρα»

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 17:19

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη ένα μεγάλο επενδυτικό σόκ για να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης.

Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να έρθει με τα απανωτά μνημόνια που ψήφισαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά μόνο με κατάργηση της λιτότητας, άρνηση πληρωμής του παράνομου και επονείδιστου χρέους και στροφή σε εθνικό νόμισμα»! Αυτό δήλωσε από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε χθες ο πρώην βουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Θανάσης Πετράκος, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Ο κ. Πετράκος εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «Κινήματος Αλλαγής» πλέον που όπως είπε «κυβέρνησαν τον τόπο και ψήφισαν όλα τα μνημόνια από την αρχή της κρίσης το 2010 μέχρι σήμερα.

Κατηγόρησε τους ηγέτες τους Α. Τσίπρα, Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά, ότι λένε ψέματα στον κόσμο ότι θα τους βγάλουν από τα μνημόνια και το οικονομικό αδιέξοδο διαρκείας, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους και να παραμείνουν οι μεν, ή να καταλάβουν οι δε την εξουσία.

Ο κ. Πετράκος παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, διότι «ήδη έχουν ψηφιστεί ένα τρίτο μνημόνιο μέχρι το 2022, το οποίο θα έχει τον μανδύα της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης μετά το 2018, δυσβάσταχτα πλεονάσματα και λιτότητα διαρκείας, με συνεχόμενα σκληρά μέτρα για τις επόμενες 10ετίες».

Όπως είπε «η κυβέρνηση και οι άλλοι διεκδικητές της εξουσίας επαγγέλλονται ότι έχουν έτοιμα δικά τους σχέδια τα οποία ωστόσο θα περάσουν πρώτα από τον έλεγχο των δανειστών για να εγκριθούν και να υλοποιηθούν! Πού είναι λοιπόν η ελευθερία και η ανεξάρτητη αναπτυξιακή πολιτική; Μόνο στα λόγια των διεκδικητών της εξουσίας και πουθενά αλλού»!

Επιπλέον ο κ. Πετράκος υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν η χώρα να προχωρήσει μπροστά εάν οι τράπεζες δεν εθνικοποιηθούν, διότι όλες σήμερα βρίσκονται σκανδαλωδώς στα χέρια ξένων κεφαλαιούχων που στόχο έχουν μόνο το κέρδος, ενώ από την πλευρά τους οι δανειστές έχουν βάλει αυστηρούς όρους μέσω των μνημονίων, το χρέος να αποπληρώνεται πάντα έγκαιρα και να πωληθεί ολόκληρη η ιδιωτική και δημόσια περιουσία μέσω του Υπερταμείου»!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πετράκος εκτίμησε ότι εθνικές εκλογές μπορεί να γίνουν οποτεδήποτε τους επόμενους μήνες καλώντας τους Καρδιτσιώτες πολίτες να στηρίξουν την ΛΑΕ «η οποία ποτέ δεν τους παραπλάνησε, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και βρίσκεται μόνη της απέναντι στα μνημονιακά κόμματα που μόνο δυστυχία και χρέη δημιούργησαν στον τόπο».

Κλείνοντας ο κ. Πετράκος υπογράμμισε πως την εποχή της κρίσης καταρρίφθηκε ο μύθος ότι στο ευρώ είμαστε προστατευμένοι διότι η χώρα χρεοκόπησε με το ευρώ και όχι με τη δραχμή και κι’ ότι είμαστε ασφαλείς μέσα στο ΝΑΤΟ, αφού η Συμμαχία ανέλαβε ρόλο Πόντιου Πιλάτου στο θέμα των συλληφθέντων ελλήνων στρατιωτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass