«Εκπτωτικό χωριό» απέναντι στην Εμποροπανήγυρη

* Στήνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας στις παλιές καπναποθήκες Καρδιτσομάγουλας

Δημοσίευση: 30 Απρ 2018 22:35

Τη λειτουργία ενός μεγάλου εκπτωτικού κέντρου τύπου outlet, στον χώρο των παλιών καπναποθηκών στην Καρδιτσομάγουλα, δρομολόγησε αυτές τις ημέρες το Επιμελητήριο Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Εμποροπανήγυρης που γίνεται στην ακριβώς απέναντι δημοτική έκταση.

Όπως επισήμανε στην «ΕτΔ», ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιώργος Ντενίσης, συστάθηκε Επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με το εγχείρημα σε επίπεδο συντονισμού και εκτέλεσης των απαραίτητων διαδικασιών, ενώ τεχνοκρατικός σύμβουλος θα είναι η εταιρία που θα αναλάβει και τη διεξαγωγή της φετινής Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης από 12 έως 16 Οκτωβρίου 2018.

Το «Εκπτωτικό Χωριό» όπως το ονομάζουν στο ΕΒΕ, θα λειτουργήσει το διάστημα 20 έως 27 Οκτωβρίου 2018, λίγες μόνο ημέρες μετά την Έκθεση, προκειμένου να αντιπαρατεθεί ουσιαστικά με την Εμποροπανήγυρη της ίδιας περιόδου!

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ… ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

«Έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε κι αν είναι δυνατόν να εκμηδενίσουμε το τρομερό οικονομικό πλήγμα που δέχεται κάθε χρόνο ο εμπορικός κόσμος του Νομού Καρδίτσας. Να σκεφτείτε ότι με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς, την εβδομάδα της Εμποροπανήγυρης η τοπική αγορά χάνει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, καθώς η αγοραστική κίνηση αυτές τις ημέρες επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο παζάρι. Τα εμπορικά καταστήματα στενάζουν από την υψηλή φορολογία, τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημόσιους οργανισμούς και από τη δραματική μείωση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών ελέω κρίσης. Δεν αντέχει κανένας μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλο πια την αφαίμαξη απόλυτα αναγκαίων εισοδημάτων από ξεπερασμένα εμπορικά πρότυπα, τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν, αλλά βλάπτουν κιόλας την πραγματική οικονομία στον τόπο μας», τονίζει ο κ. Ντενίσης.

«Κατά τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης - υπογράμμισε- ο τζίρος που γίνεται είναι στην ουσία απροσδιόριστα μεγάλος και δυστυχώς σχεδόν όλα αυτά τα χρήματα φεύγουν από τον Νομό μας που τα έχει απόλυτη ανάγκη. Αποφασίσαμε λοιπόν να λειτουργήσουμε το εκπτωτικό χωριό την ίδια περίοδο για να σταματήσουμε αυτή την επικίνδυνη αιμορραγία, δίνοντας την ευκαιρία στους εμπόρους να πουλήσουν το στοκ εμπόρευμά τους σε πολύ χαμηλές τιμές ενισχύοντας τον ετήσιο τζίρο τους και στους Καρδιτσιώτες καταναλωτές να αγοράσουν φθηνά προϊόντα τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι και καλής ποιότητας».

Ο κ. Ντενίσης ήταν κατηγορηματικός ότι στο εκπτωτικό κέντρο θα συμμετάσχουν μόνο εμποροβιοτέχνες του Νομού Καρδίτσας, καταβάλλοντας στο Επιμελητήριο πολύ χαμηλό ενοίκιο για τους χώρους που θα χρησιμοποιήσουν προς διάθεση των προϊόντων τους.

Σημειώνεται πως το εγχείρημα έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερα θετική διάθεση από την πλειονότητα των Εμπορικών Συλλόγων. Εξάλλου οι διοικήσεις τους, συνεπικουρούμενες από το ΕΒΕ Καρδίτσας, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, αλλά και στην κεντρική εξουσία, την κάθετη αντίθεσή τους με τη συνέχιση της ετήσιας Εμποροπανήγυρης και οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί, καθώς αυτές τις ημέρες παρουσιάζεται σημαντική αύξηση του παρεμπορίου, των κλοπών και των διαρρήξεων σε ολόκληρο το Νομό.

Βασικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι το πρώτο «Εκπτωτικό Χωριό» της Καρδίτσας, να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα το οποίο θα δώσει το έναυσμα επανάληψης τον επόμενο χρόνο και γιατί όχι, για να μετεξελιχθεί σε έναν θεσμό, χρήσιμο και αποδοτικό για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass