«Από το επιχειρείν και τον αγροτικό τομέα θα έρθει η ανάκαμψη»

* Λήγει αύριο η 16η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 22:10

Αφιερωμένη στον αγροτικό τομέα είναι η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε στην Καρδίτσα παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως τονίστηκε από τους περισσότερους ομιλητές και καλεσμένους, στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει δυναμική στήριξη των επιχειρηματικών και παραγωγικών δυνάμεων, καθώς αυτές έχουν την ικανότητα να φέρουν στον τόπο την πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη.

Στην εκδήλωση που συντόνιζαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης κ. Γιώργος Στεργιούλης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστας Αντωνίου, απηύθηναν χαιρετισμούς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές κ.κ. Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά, Παναγιώτα Βράντζα, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας – δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Παύλος Ραβάνης, ενώ παρέστησαν ο πρώην υπουργός κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ως εκπρόσωπος του πρόεδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δήμαρχοι, πολιτευτές, αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων, παραγωγικών τάξεων, επικεφαλής αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πολιτών.

Μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο. Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Ειδικότερα, παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στο τέλος των μνημονίων, μια υπόσχεση που -όπως είπε- εκπλήρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη γρήγορης προώθησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Μιλώντας για τη μεγάλη «πληγή» του αγροτικού κόσμου, τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ότι η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει διαγραφή όλων των τόκων και μέρος του κεφαλαίου, αποτελεί τον «μπούσουλα» για όλες τις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς επισήμανε πως το Υπουργείο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να αναζωογονήσει το συνεργατικό κίνημα και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται σοβαρές ενέργειες για τη σύσταση ισχυρών ομάδων παραγωγών. Παράλληλα, για τις εξισωτικές αποζημιώσεις υπογράμμισε ότι λαμβάνεται ειδική μέριμνα να μην νιώσει κανένας παραγωγός αδικημένος.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα του ΕΒΕ Καρδίτσας να παραχωρηθούν οι καπναποθήκες Καρδιτσομάγουλας, όπου διεξάγεται η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ικανοποίησή του θα έχει αίσιο τέλος μετά τον εποικοδομητικό διάλογο που υπάρχει για τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γιώργος Ντενίσης, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε την τεράστια και ομαδική δουλειά που έγινε για να διοργανωθεί η φετινή Έκθεση, μέσα σε πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες και σε μια τοπική αγορά που έχει δεχθεί καίρια πλήγματα λόγω της δραματικής πτώσης του τζίρου από τη συνεχιζόμενη κρίση.

Επίσης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του διότι τελικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής πάνω από 140 επιχειρήσεις, έμποροι και επαγγελματίες από την περιφέρειά μας και άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως είπε, ένα πολύ μεγάλο μέρος της Έκθεσης αποτελείται από επιχειρήσεις και επαγγελματίες του αγροτικού χώρου, διότι φέτος δόθηκε έμφαση στην προώθηση του αγροτικού επιχειρείν.

Ο κ. Ντενίσης δεν έχασε βέβαια την ευκαιρία να απευθύνει κάλεσμα σε όλον τον κόσμο να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα στον τόπο μας, καθώς «αυτή έχει την ξεχωριστή δύναμη και ικανότητα να οδηγήσει τη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη».

Την παραδοσιακή κορδέλα στην είσοδο της Έκθεσης έκοψαν από κοινού οι κ. Κόκκαλης, Αγοραστός, Κωτσός και Ντενίσης και ακολούθησε περιοδεία όλων των επίσημων καλεσμένων στα περίπτερα.

Να σημειωθεί ότι η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας και οι παράλληλες εκδηλώσεις της θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ και μετά από λίγες ημέρες, στις 20 του μηνός, ανοίγει τις πύλες του και θα υποδέχεται το καταναλωτικό κοινό στον ίδιο χώρο των παλιών καπναποθηκών Καρδιστομάγουλας, το Εκπτωτικό Χωριό, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Νομό Καρδίτσας με συμμετοχή μόνο τοπικών εκθετών προϊόντων.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass