Εργατικό ατύχημα καταγγέλλει Συνδικάτο

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΣΑΝΣΕΡ - «ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 15:20

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη συνέβη εργατικό ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου από πτώση στο κενό του ασανσέρ σε κατάστημα αλυσίδας στη Λάρισα.

Με παρέμβασή του το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας ζήτησε από το ΚΕΠΕΚ να ελέγξει τις συνθήκες του ατυχήματος, την ασφαλή λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων και γενικότερα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας. Δεν μπορεί να φταίει πάντα ο εργαζόμενος ούτε η κακιά στιγμή. Τα μέτρα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Η διαπίστωση από τους εργαζόμενους της έλλειψης μέτρων να σημαίνει καμπανάκι και να ειδοποιείται το συνδικάτο και το ΚΕΠΕΚ για έλεγχο. Είναι δικαίωμά μας να γυρνάμε από την εργασία μας στο σπίτι ζωντανοί και υγιείς» καταλήγει το Συνδικάτο. *Για το ίδιο περιστατικό τοποθετήθηκε με ανακοίνωση και ο Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος που επισημαίνει πως «το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν είναι ανελκυστήρας, αλλά μηχάνημα μεταφοράς φορτίων και επιτρέπεται μόνο η μεταφορά φορτίων. Απαγορεύεται η μεταφορά προσώπων γιατί διέπεται από ασφαλιστικές διατάξεις που προβλέπονται στην οδηγία για μηχανές και όχι από ασφαλιστικές διατάξεις που προβλέπονται για την ασφαλή λειτουργία των ανελκυστήρων. Πρέπει να επισημάνουμε πως τέτοια ανυψωτικά μηχανήματα υπάρχουν και λειτουργούν πολλά στην πόλη της Λάρισας και στη γύρω περιοχή (σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη μεταφορά εμπορευμάτων) αλλά δυστυχώς και σε μονοκατοικίες για τη μεταφορά ατόμων. Πρέπει οι χρήστες αυτών των μηχανημάτων να γνωρίζουν και να τους γίνει βίωμα ότι απαγορεύεται η μεταφορά ατόμων. Ακόμη πρέπει να ξέρουν ότι υπεύθυνος έναντι του νόμου για τη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων είναι ο ιδιοκτήτης – διαχειριστής της επιχείρησης ή του κτιρίου. Κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει και ως σωματείο και ως πανελλήνια ομοσπονδία τη συμμετοχή μας στην επιτροπή Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειών για τον επιτόπιο έλεγχο εγγράφων καταγγελιών για παράνομη ή μη ορθή λειτουργία ή συντήρηση ανελκυστήρων ή περιπτώσεις ατυχημάτων. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μετριέται με οικονομικό κόστος, μία τέτοια κατασκευή αργά ή γρήγορα θα μετατραπεί σε τραγωδία» καταλήγει ο σύνδεσμος, σημειώνοντας πως βρίσκεται στη διάθεση των Ιδιοκτητών – διαχειριστών και χρηστών του ανελκυστήρα για ενημέρωση και απορίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass