Δίκτυο αποχέτευσης στο Συκούριο

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2019 16:33

Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Συκούριο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.796.777 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Τεμπών.

Προσεχώς, μετά από την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, υπογράφεται σύμβαση για το πρώτο από τα τέσσερα υποέργα της πράξης «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στη Δ.Κ. Συκουρίου του Δήμου Τεμπών του ν. Λάρισας». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΤ, με σκοπό τη βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων στον οικισμό του Συκουρίου.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών Κ. Κολλάτο και τον Δήμο Τεμπών προχωρά στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για τη συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων στο Συκούριο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής. Είναι ένα έργο που άπτεται της στρατηγικής την οποία εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2014. Όλα αυτά έγιναν σε συνάρτηση με την υποχρέωση που έχει η χώρα μας να υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικοί καθαρισμοί σε οικισμούς πάνω από 2.000 κατοίκους. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίσαμε έγκαιρα τους πόρους για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων. Το σύνολό τους φτάνει τα 111 εκατ. ευρώ σε όλη τη Θεσσαλία, και έτσι μπορούμε να ικανοποιήσουμε το συγκεκριμένο κριτήριο και να μην έχει η χώρα μας πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε και θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την πραγματική τοπική οικονομία».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος υποστήριξε τα εξής: «Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, που δίνει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Ένα έργο που γίνεται για περιβαλλοντικούς λόγους και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών για τη συνεργασία. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής και για να ολοκληρωθούν έργα ουσίας, που έχει ανάγκη ο τόπος. Παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου η χώρα γλιτώνει από περιβαλλοντικά πρόστιμα τα οποία θα επιβληθούν σε οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, που δεν διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass