Οι «μονομάχοι» της δεύτερης Κυριακής

ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:40

Ανοιχτούς… λογαριασμούς για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών αφήνουν οι επικεφαλής 10 συνδυασμών, καθώς σε 5 από τους 7 δήμους του ν. Λάρισας και συγκεκριμένα στους Δήμους Λαρισαίων, Αγιάς, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων, οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη αυτοδυναμία, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την κάλπη για τις 2 Ιουνίου.

Σε αντίθεση με τις εκλογές του 2014, οπότε κανένας υποψήφιος δεν κατάφερε νίκη από την πρώτη Κυριακή, η χθεσινή διαδικασία επιφύλαξε ανατροπές με τον Γιώργο Μανώλη στον Δήμο Τεμπών να καταφέρνει οριακή - πλην όμως εντυπωσιακή - νίκη έναντι του νυν δημάρχου Κώστα Κολλάτου και τον Θανάση Νασιακόπουλο να ανανεώνει τη θητεία του για μια ακόμα τετραετία στον Δήμο Κιλελέρ.

Συγκεκριμένα στις 2 π.μ. και με καταμετρημένο μεγάλο μέρος των εκλογικών τμημάτων του ν. Λάρισας, τα αποτελέσματα διαμορφώνονταν ως εξής:

* Δήμος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης - Ρένα Καραλαριώτου

* Δήμος Αγιάς: Αντ. Γκουντάρας – Γιάννης Αγγελάκας

* Δήμος Ελασσόνας: Νικ. Ευαγγέλου - Νικ. Γάτσας

* Δήμος Τυρνάβου: Γιάν. Κόκουρας – Στ. Ροντούλης

* Δήμος Φαρσάλων: Μάκης Εσκίογλου – Άρης Καραχάλιος.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στον επόμενο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Απόστολος Καλογιάννης και η Ρένα Καραλαριώτου αναμένεται να δώσουν μάχη, από την οποία και θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος Λαρισαίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών και με καταμετρημένα 148 από 227 εκλογικά τμήματα, η «Συμπαράταξη» του Απόστολου Καλογιάννη έλαβε το 42,81% έναντι 39,67% της Ρένα Καραλαριώτου.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Στον Δήμο Αγιάς, ο Αντώνης Γκουντάρας θα αναμετρηθεί με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αγιά 2019- Νέα Εποχή» Γιάννη Αγγελάκα. Με καταμετρημένο το 80% των εκλογικών τμημάτων, τα ποσοστά των δύο ανδρών διαμορφώνονταν στο 45,17% και 39,15%, αντίστοιχα.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στην Ελασσόνα, διεκδικητές του Δήμου για τη 2η Κυριακή είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης» Νίκος Γάτσας, τα ποσοστά των οποίων με καταμετρημένα τα 59 από τα 90 εκλογικά τμήματα διαμορφώνονταν στο 40,80% και 34,40% αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Τυρνάβου, όπου στον β΄ γύρο των εκλογών θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Κόκουρας ο οποίος (σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα) συγκέντρωσε 3.487 ψήφους και ο Στέλιος Ροντούλης 3.174 ψήφους.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στον Δήμο Φαρσάλων ο βιοχημικός Μάκης Εσκίογλου μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την νίκη από την πρώτη Κυριακή, ωστόσο απέκτησε σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του και νυν δημάρχου Αρη Καραχάλιου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 42,02% έναντι 23,45 % του αντιπάλου, με καταμετρημένα αποτελέσματα σε 24 από τα 49 εκλογικά τμήματα.

 

Χαρίκλεια Βλαχάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass