Ποιοι προηγούνται για το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΑΘ. ΠΑΙΔΗΣ ΚΑΙ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ, ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ, ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 22:20
Θανάσης Παιδής Θανάσης Παιδής

Συνεχίζεται η αγωνία για τους περιφερειακούς συμβούλους που θα εκλεγούν στο νέο Συμβούλιο, καθώς η ροή των αποτελεσμάτων συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς.

Όπως φαίνεται, το εκλογικό μέτρο που δίνει έδρα είναι το 9, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών ο Κ. Αγοραστός συνολικά καταλαμβάνει 28 έδρες (11 στη Λάρισα) ο Ν. Τσιλιμίγκας 13 (5 στη Λάρισα), ενώ στην ελάσσονα αντιπολίτευση το πεδίο παραμένει ομιχλώδες, καθώς οι επικεφαλής των συνδυασμών Τ. Τσιαπλές, Δ. Κουρέτας, Μ. Μπίλλη, Αθ. Ακρίβος και Στ. Ντούρος, ως πρώτοι τακτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι, θα καταλάβουν από μία έδρα εκκινώντας από την Περιφερειακή Ενότητα όπου ο συνδυασμός τους καταλαμβάνει τις περισσότερες έδρες και αν έχουν ίσο αριθμό εδρών σε περισσότερες Π.Ε. εκεί όπου συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους. Ακολούθως θα καλυφθούν οι έδρες των περιφερειακών συμβούλων.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ

Από τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στα μισά εκλογικά τμήματα προηγούνται οι υπ. περιφερειακοί συμβουλοι:

ΠΑΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 7.092, ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 5.695, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5.646, ΜΠΙΛΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 5.107, ΛΙΟΥΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4.731, ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 4.480, ΔΟΚΟΥ ΤΑΝΙΑ 4.128, ΚΟΜΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 3.660, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 3.564, ΜΠΡΕΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 3.342, ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 3.330, ΔΗΜΟΤΣΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 3.285, ΜΠΑΛΟΥΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 3.096.

Από τον συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα οι: ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΡΙΖΟΣ 4.592, ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2.485, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 2.345, ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2.209.

ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ

Σημαντικές επιτυχίες, καθώς σάρωσαν σε σταυρούς σε επίπεδο νομού, κατακτώντας πολύ άνετα την πρώτη θέση, κατέγραψαν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής για τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού και ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας για τον συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα. Ο Ελασσονίτης εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού σε σύνολο 51,25% των εκλογικών τμημάτων ήταν πρώτος σε σταυρούς με 7.092, ενώ ο Νικαιώτης αυτοδιοικητικός πρώτος στην παράταξη του με 4.592.

Αμφότεροι μιλώντας στην «Ε» ευχαρίστησαν τους ψηφοφόρους που τους τίμησαν με την ψήφο τους και μίλησαν για την επόμενη μέρα.

-Θαν. Παιδής: Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι τίμησαν καταρχήν τον Συνδυασμό του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στις εκλογές της Κυριακής και εν συνεχεία το πρόσωπό μου. Η μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών μάς γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση αλλά και πολλές ευθύνες. Οι συμπολίτες μας αναγνώρισαν την αξία του έργου του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και όλων μας και μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε πολίτη της Θεσσαλίας. Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνω για τα αποτελέσματα και θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους. Μου έδωσαν δύναμη να παραμείνω η ανθρώπινη και ισχυρή φωνή όλων στην Περιφέρεια. Η ευθύνη της πρωτιάς είναι βαριά και από σήμερα κιόλας συνεχίζουμε τη δουλειά, από κει που την αφήσαμε λίγο πριν τις εκλογές. Παραμένω στο πλευρό του πολίτη και πιστεύω ότι η νέα θητεία της περιφερειακής αρχής, με τη νέα σύνθεση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, θα είναι πιο παραγωγική και δημιουργική για τη Θεσσαλία που αγαπάμε και ονειρευόμαστε.

-Ρ. Κομήτσας: Είμαι συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στο πρόσωπό μου. Έχω συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που παραλαμβάνω και υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι εφικτό για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Τόσο εγώ, όσο και οι εκλεγμένοι συνάδελφοί μου με τον συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα, είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε με σύνεση και διάθεση συνεργασίας, τόσο με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό όσο και με το σύνολο των νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να συμβάλουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass