Συγκεντρώνονται τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 22:37

Τρόφιμα και είδη υγιεινής και ρουχισμό συγκεντρώνει για τους πρόσφυγες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και ειδικότερα: γάλα εβαπορέ, τροφές μακράς διαρκείας – ρύζι, μακαρόνια, φρυγανιές, κονσέρβες -, πάνες, χαρτικά, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες. Οσοι

επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να τα παραδίδουν στο Εργατικό Κέντρο τις ώρες 08:00 – 14:00. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο 2410-250.708. Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το κύμα των εκατοντάδων προσφύγων που καθημερινά είναι αναγκασμένοι να έρχονται στην χώρα μας είναι απόρροια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, των ανταγωνισμών, των πολέμων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς. Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά, δυναμώνοντας την καταδίκη της νέας συμφωνίας για τις βάσεις που πρόσφατα συνυπέγραψε η κυβέρνηση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Διεκδικούμε: -Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots. -Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά. -Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους. -Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών. Είναι απαράδεκτο μικρά παιδιά, σύζυγοι, αδέρφια να εγκλωβίζονται στα hotspots και να μην μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. -Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική ένταξη όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας. -Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες. -Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος. -Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass