Το πλάνο δράσεων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Ενημέρωση του αντιπροέδρου Θαν. Σερδένη

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2019 17:00

Για τον προγραμματισμό δράσης που αποφασίστηκε στο πρόσφατο 15ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ενημέρωσε τα μέλη της στη Λάρισα ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Θανάσης Σερδένης, ο οποίος μετά από ανάλυση της διεθνούς κατάστασης και των εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας ανέφερε σχετικά με τον σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα: «Να συνεχισθεί η προσπάθεια μαζικοποίησης των παραρτημάτων μας με την ένταξη σ' αυτά όλο και περισσότερων επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, παιδιά μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, των απογόνων και φίλων της οργάνωσής μας.

Να οργανώνουμε τόσο η κεντρική Διοίκηση όσο και τα παραρτήματα εκδηλώσεις επετειακού, ιστορικού και διεκδικητικού περιεχομένου με ακριβείς αναφορές και να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζικές. Η συνεχής και όσο γίνεται ολοκληρωμένη δράση για τη διάδοση της Ιστορίας της περιόδου 1940-1950. Η ανάδειξη του πρωτοπόρου καθοδηγητικού ρόλου του ΚΚΕ.

Δράση σε όλη την κλίμακα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Ιδιαίτερη φροντίδα για δράση αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, αντιΝΑΤΟϊκή, σε γεωγραφικές περιοχές που αναπτύσσονται βάσεις του θανάτου, όπως Κρήτη, Άραξος, Ανδραβίδα, Άκτιο, Καλαμάτα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, στα νησιά του Αιγαίου κ.λπ.

Χρειάζεται να δούμε διάφορους δημιουργικούς τρόπους και μορφές οργάνωσης ιστορικών εκδηλώσεων με επιδίωξη την ακόμα πιο ολοκληρωμένη ανάδειξη της ιστορίας 1940-1950. Ιστορικοί περίπατοι, άλλες μορφές με εκθέσεις ιστορικού υλικού, ανάδειξη σημείων, τόπων, ιστορικής σημασίας με αφορμή γεγονότα στη 10ετία ‘40-‘50. Επίσης όπου υπάρχουν γραφεία να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να λειτουργούν με μορφή ιστορικών μουσείων.

Να ενταθούν οι προσπάθειες για την αύξηση των οικονομικών μας, σε συνδυασμό με το οργανωτικό άπλωμα της οργάνωσης, την οικοδόμηση μεγαλύτερων δεσμών με τον λαό, την αύξηση της κυκλοφορίας του περιοδικού και του ημερολογίου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass