Η Περιφέρεια Θεσσαλίας γιορτάζει τα Χριστούγεννα

ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΛ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ - ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2019 15:34

Με τη συνάντηση παραδοσιακών και βυζαντινών χορωδιών από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Λάρισας ξεκινούν από αύριο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου έτους.

Εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν γιορτή για τα παιδιά που θα γίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μάγους και ξωτικά αλλά και αναβίωση του εθίμου της υποδοχής του νέου έτους στον πεζόδρομο της Ερμού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Νικ. Λιούπας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο να δώσουν χαρά στα μικρά παιδιά, στις οικογένειες και σε όλους τους συμπολίτες μας» και κάλεσε όλους τους πολίτες «να συμμετέχουν και να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Αύριο Πέμπτη στις 19:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Χριστουγεννιάτικη συνάντηση των Παραδοσιακών και Βυζαντινών Χορωδιών. Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Στεργιούλης θα αναπτύξει ομιλία με θέμα «Η ιστορία της Εικόνας της Γεννήσεως». Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη, το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι υπό τη διεύθυνση του χοράρχη και Πρωτοψάλτη του I. Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος Λάρισας, Θεοδόσιου Διαμαντή και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Αντώνιου Μαρέτη. Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μυρσίνη Μαυρογιάννη.

Από 9 έως 20 Δεκεμβρίου: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας). Εξετάσεις μαστογραφίας, μέτρησης οστικής μάζας, έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, βιοχημικές εξετάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κοντά στον Πολίτη.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ

Από 16 έως 22 Δεκεμβρίου: Γιορτή Μελιού σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Λάρισας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας). Στα περίπτερα των μελισσοκόμων οι επισκέπτες θα βρούνε εκτός από μέλι, όλα τα προϊόντα της κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κεραλοιφές, κεριά κ.ά.). Στην εκδήλωση θα έχουμε γευστικές και μουσικές εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Στις 20 Δεκεμβρίου: Επίσκεψη από κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους «Μικρούς Ήρωες» στο Κέντρο Ημέρας «Χαρά» για παιδιά με αυτισμό και διανομή δώρων.

Στις 23 Δεκεμβρίου: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά στην πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 11:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι. Δώρα για τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μάγους και ξωτικά. Οι «Μικροί Ήρωες» αναλαμβάνουν δράση αλλά και η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής της Νίκαιας θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει με εορταστικά τραγούδια και όχι μόνο!

Στις 31 Δεκεμβρίου: «Λάρισα όπως παλιά»: Το μεσημέρι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς η αναβίωση του εθίμου της υποδοχής του Νέου έτους στον πεζόδρομο της Ερμού. Μαγική ατμόσφαιρα με χορό, μουσική, παιχνίδια, δώρα και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στις ιατρικές εξετάσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Βασίλης Πινακάς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιεί δράση πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας για όλους τους συμπολίτες μας που είναι ανασφάλιστοι. Επίκεντρό μας ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και γι’ αυτό κάθε προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο να απαλύνουμε την κοινωνική ανισότητα και να προσφέρουμε υπηρεσίες προαγωγής υγείας στους συμπολίτες μας.

Από τις 9 Δεκεμβρίου, που ξεκίνησε η δράση αυτή, έχουν πραγματοποιήσει εξετάσεις μαστογραφίας σε πάνω από 100 γυναίκες, έχει πραγματοποιηθεί σπιρομέτρηση σε περίπου 90 συμπολίτες μας, εξετάσεις μέτρησης ωστικής πυκνότητας σε πάνω από 100 ανθρώπους, όπως και βιοχημικός έλεγχος για πρόληψη παθήσεων που μπορούν να προβλεφθούν».

Η γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Λένα Λιάγκουρα τόνισε πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο πραγματοποιούν δύο πολύ σημαντικές δράσεις. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από τις 11:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου σε μια γιορτή για τα μικρά παιδιά και με τη συνδρομή των “Μικρών Ηρώων” και της χορωδίας της Νίκαιας, θα μοιραστούν δώρα και θα ακουστούν μελωδίες των Χριστουγέννων. Η δεύτερη γιορτή θα διεξαχθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 11:30 το πρωί, με χορό, εδέσματα και κρασί. Η γιορτή θα συνεχιστεί σε αρκετές κεντρικές οδούς της πόλης με τη συμμετοχή πολλών φορέων και με στόχο να ενδυναμωθεί η τουριστική κίνηση της περιοχής».

Ο διευθυντής της Μουσικής Σχολής Νίκαιας, Γιώργος Κουλιόπουλος αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Σχολής στις εκδηλώσεις, ενώ η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας, Άρτεμις Σαφογιάννη αναφέρθηκε στην αυριανή εκδήλωση στο ΔΩΛ.

Τέλος, ο πρόεδρος των Μελισσοκόμων Ν. Λάρισας, Κώστας Καλαπούτης, με αφορμή τη Γιορτή Μελιού, που θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου στην πλατεία Νομαρχίας, κάλεσε του συμπολίτες «να επισκεφθούν την έκθεση, να δοκιμάσουν, να γευτούν και να ενημερωθούν για το μέλι και όλα τα προϊόντα της μέλισσας».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό, Έρη Καλογεροπούλου, το στέλεχος της Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμητρα Παππά, η Δήμητρα Μπαράτση από τους «Μικρούς Ήρωες» και ο αντιπρόεδρος Μελισσοκόμων Ν. Λάρισας, Γιώργος Σφήκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass