Καθαρίζονται ρέματα του Δήμου Τεμπών

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας *Στις 687.488 ευρώ ο προϋπολογισμός

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2020 22:22

Στη δημοπράτηση τριών σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης συνολικού προϋπολογισμού 687.488 ευρώ για τον

καθαρισμό δεκατεσσάρων ρεμάτων. Συγκεκριμένα, τα έργα προς δημοπράτηση είναι τα εξής: * «Καθαρισμός και κατασκευή τεχνικών στα ρέματα των Τοπικών Κοινοτήτων Μακρυχωρίου, Αμπελακίων, Γόννων και Καλοχωρίου», προϋπολογισμού 202.288 ευρώ * «Καθαρισμός και κατασκευή τεχνικών στα ρέματα Αγ. Αθανασίου, Κάτω Αιγάνης, Ρέντας, Παλιγιάννη, Ριζάκαινα και Μεσαγγάλων», προϋπολογισμού 275.501 ευρώ * «Καθαρισμός και κατασκευή τεχνικών στα ρέματα Πυργετού, Ραψάνης, Κρανιάς (ρέμα Δέσης), Κουλούρας (ρέμα Παλιοποτάμου)», προϋπολογισμού 209.699 ευρώ. «Προστατεύουμε τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων σε περιοχές του Δήμου Τεμπών, καθαρίζοντας ρέματα που έχουν πολλά χρόνια να καθαριστούν», τονίζει ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός. «Είναι έργα ουσίας με τα οποία ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την αντιπλημμυρική «θωράκιση» των περιοχών αυτών, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες-περιουσίες-υποδομές και την αποδοτική χρήση του νερού. Προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα και τον φυσικό πλούτο της περιοχής και αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης (green deal). Με τα συγκεκριμένα έργα προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι και ρέματα του Δήμου Τεμπών, ώστε να αρθούν οι συνθήκες που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης, αλλά και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του ν. Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass