Ανοιξη προ των πυλών…

Σύμφωνα με τον Αγιώτη, ερασιτέχνη μετεωρολόγο, Πάνο Αρχοντή * 320 τόνοι νερού/στρέμμα έπεσαν μέσα σε τρεις ημέρες στη Σκιάθο

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 19:30
Η κορυφή του Κισσάβου από τη μετεωρολογική κάμερα στη Σπηλιά Η κορυφή του Κισσάβου από τη μετεωρολογική κάμερα στη Σπηλιά

Πολλές ήταν οι βροχές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ανατολικό κομμάτι της Θεσσαλίας με επίκεντρο περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τον Αγιώτη, ερασιτέχνη μετεωρολόγο, Πάνο Αρχοντή, ο οποίος έγκαιρα είχε ενημερώσει γι’ αυτήν την εξέλιξη του καιρού, μέσω της ιστοσελίδας www.meteo-thessalia.gr που διατηρεί, «στη Ζαγορά Πηλίου ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε και τις τρεις ημέρες, από το Σάββατο ως τη Δευτέρα, 190 χιλιοστά βροχής, που ισοδυναμούν με 190 τόνους νερό ανά στρέμμα, ενώ στη Σκιάθο καταγράφηκαν έως και 320 χιλιοστά βροχής, όταν ο ετήσιος υετός για το κέντρο της Αθήνας είναι 500 χιλιοστά. Με άλλα λόγια, στη Σκιάθο, πάνω από το μισό νερό που πέφτει τον χρόνο στην πρωτεύουσα, έπεσε σε λιγότερο από τρία εικοσιτετράωρα, οπότε αναμενόμενες και οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στο νησί».

Όσο αφοράν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς, οι βροχές δεν ήταν ιδιαίτερα έντονες ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα με υπερχειλίσεις ρεμάτων και διακοπές κυκλοφορίας στους δρόμους (πλην του Πηνειού Ποταμού πλησίον του Παλαιόπυργου), παρά μικρής έντασης, αλλά μεγάλης διάρκειας, τόσης που προφανώς δικαιολογεί και τα διόλου ευκαταφρόνητα 40 χιλιοστά βροχής, που ο μετεωρολογικός σταθμός του κ. Αρχοντή εν τέλει κατέγραψε, αν σκεφτεί κανείς ότι το σύνολο του μήνα ανέρχεται στα 70 χιλιοστά.

Επίσης, πολύ πυκνές χιονοπτώσεις είχαμε σε όλα τα ορεινά της Θεσσαλίας πάνω από τα 900 – 1.000 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο. Σε Κίσσαβο και Όλυμπο σημειώθηκαν μεγάλα ύψη χιονιού, ενώ στα παράλια της Αγιάς εντυπωσιακά ήταν τα κύματα λόγω των θυελλωδών βοριάδων που έφταναν κατά διαστήματα τα 7 – 8 μποφόρ.

Μετά από τις πολλές και ευεργετικές για τον τόπο βροχές, μιας που ο χειμώνας που πέρασε ήταν αρκετά άνομβρος, όπως μας λέει ο κ. Αρχοντής «επανέρχεται τις επόμενες ημέρες ο ανοιξιάτικος καιρός με τη θερμοκρασία σε καθημερινή σταδιακή άνοδο, για να φτάσει από την Παρασκευή, και κυρίως το Σαββατοκύριακο, ως και τους 22 – 23 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, ο καλός καιρός φαίνεται να διατηρείται έως και τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass