Ανοιξη στον κάμπο

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2020 15:18

Η φύση το διάστημα αυτό βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία. Δεν περίμενε το OK από τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά για να επανέλθει στην κανονικότητα. Ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, αδιαφορώντας για πανδημίες και αρρώστιες. Αλλωστε βρισκόμαστε για τα καλά

μέσα στην άνοιξη, πράγμα που είχαμε ξεχάσει με την κλεισούρα και τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί. Ετσι τώρα με τη μερική χαλάρωσή τους, μια βόλτα στα πέριξ έρχεται να μας υπενθυμίσει το μεγαλείο της.
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη και περιπλανώμενος σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, σε πλημμυρίζουν χρώματα και μυρωδιές. Παπαρούνες, μαργαρίτες, αγριολούλουδα, χωράφια στα οποία είναι ευδιάκριτα πλέον τα αποτελέσματα της σποράς τους, σε μαγεύουν. Ακόμα και η εικόνα των αγροτών να δαμάζουν τη γη με τα μηχανήματά τους μέχρι το ηλιοβασίλεμα είναι χαρακτηριστική.
Οι αισθήσεις βρίσκονται σε εγρήγορση. Οσφρηση, ακοή, όραση, σε συνδυασμό μεταξύ τους συμβάλλουν, έστω παροδικά, στην ψυχική σου ανάταση και ευφορία. Και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.
Βέβαια επιστρέφοντας σε περιμένουν στην είσοδο της πολυκατοικίας λογαριασμοί και υποχρεώσεις που σε προσγειώνουν εν ριπή οφθαλμού στη σκληρή πραγματικότητα. Προθεσμίες, φροντιστήρια, πανελλήνιες, ανεργία, τηλέφωνα από τράπεζες και στο βάθος άγχος για τη μελλοντική εξέλιξη της νόσου. Παρ' όλα αυτά μια νότα αισιοδοξίας ποτέ δεν έβλαψε...
Βασ. Αγοραστός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass