Σταδιακή έναρξη δράσεων ΕΟΔΥΑ

Συνεργασία με Δήμο Κιλελέρ και Πυροσβεστικό Σώμα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2020 15:52

Στο πλαίσιο εφαρμογής των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Δ.Σ. της ΕΟΔΥΑ είχε αναστείλει όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Εθελοντών, καθώς και τις προγραμματισμένες

Υγειονομικές δράσεις και καλύψεις (Πολιτιστικές, Αθλητικές, Ψυχαγωγικές κτλ) μέχρι να υπάρξει νεότερη επίσημη ενημέρωση. Το διάστημα αυτό, όλοι οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ, παρέμειναν σε Επιχειρησιακή ετοιμότητα για να συνδράμουν τις αρμόδιες Αρχές στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας ή σε οποιοδήποτε άλλο συμβάν υπήρχε ανάγκη για συνδρομή και αρωγή.
Από την Τρίτη 5 Μαΐου η ΕΟΔΥΑ συνεχίζει την εκπαιδευτική της δραστηριότητα με την εκπαίδευση των Εθελοντών της, εναρμονισμένη πλήρως με τις κατευθυντήριες οδηγίες και αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας.
Στο διάστημα της αναστολής δράσεων και έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις με θεσμικά όργανα και υπηρεσίες του Δήμου Κιλελέρ και ειδικότερα την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την ΕΟΔΥΑ η ένταξή της στον επιχειρησιακό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ.
Κατόπιν σχετικής θετικής και εμπεριστατωμένης εισήγησης της αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βάνας Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ένταξη της ΕΟΔΥΑ στον επιχειρησιακό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ. Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης η ΕΟΔΥΑ θα συμμετάσχει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας Αντιπυρικής περιόδου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ, διαθέτοντας Εθελοντές, οι οποίοι θα στελεχώσουν οχήματα του Δήμου, τα οποία θα περιπολούν όταν γίνεται κινητοποίηση από τις αρμόδιες αρχές, για την αποτροπή, τον εντοπισμό και την αρχική αντιμετώπιση πυρκαγιών στα όρια του Δήμου Κιλελέρ.
Επίσης στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ της ΕΟΔΥΑ με το Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας Αντιπύραρχο κ. Λάμπρο Κίτσιο και συζητήθηκαν θέματα συνδρομής της ΕΟΔΥΑ κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και θέματα ειδικής εκπαίδευσης των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Επίσης έγινε συνάντηση των Εθελοντών με τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Νίκαιας και Κραννώνα κ. Αχιλλέα Χατζούλη, και συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης, εκπαίδευσης, συντονισμού και προμήθειας – διάθεσης ειδικού εξοπλισμού για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΟΔΥΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass