Σπεύδουν ηλεκτρονικά οι Λαρισαίοι στη ΔΕΥΑΛ

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ «eBILL» * ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2020 21:14
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ  κ. Δημ. Μαβίδης Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδης

Ρεκόρ εγγραφών στην ηλεκτρονική εφαρμογή πληρωμής λογαριασμών κατέγραψε τον τελευταίο μήνα η ΔΕΥΑΛ, με τη ροή να συνεχίζεται αμείωτη.

Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας κ. Δημήτρης Μαβίδης δηλώνει στην «Ε» ότι πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 80%, που παρουσιάστηκε σε διάστημα τριάντα ημερών και συγκεκριμένα για 2.000 νέες εγγραφές.
Το γεγονός που αποδίδεται και στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έδειξε ότι τελικά ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών ανταποκρίθηκε στην ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών και μάλιστα με ταχύτητα.
Αυτό δίνει σημαντικό βήμα στη ΔΕΥΑΛ να προχωρήσει άμεσα στον νέο σχεδιασμό της, που δεν είναι άλλος από την ηλεκτρονική οργάνωση των λειτουργιών της που αφορούν και στην εξυπηρέτηση πελατών, καθώς σύμφωνα με τον κ. Μαβίδη, «στη γενικότερη στρατηγική της επιχείρησης είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που της προσφέρει διαδίκτυο, τα ψηφιακά μέσα και οι νέες τεχνολογίες. Για μένα αυτό αποτελεί προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτού του στόχου, όλα τα αιτήματα των πολιτών που μεταφέρονται ηλεκτρονικά στη ΔΕΥΑΛ, προωθούνται άμεσα για επίλυσή τους, είτε αφορούν βλάβες, είτε νέες παροχές... κ.ά.».
Ο αντιπρόεδρος παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «eBill» της ΔΕΥΑΛ και διαπιστώνει ότι αποτελεί μια πολύτιμη λειτουργία για τους πελάτες, αλλά και για την ίδια την επιχείρηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
Οι πελάτες δε, που τη χρησιμοποιούν για την πληρωμή των λογαριασμών τους, έχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη, όπως το γεγονός ότι δεν επιβαρύνονται με προμήθεια, εφόσον δεν μεσολαβεί φορέας μεταφοράς των χρημάτων.
Όσον αφορά στην προμήθεια που καταβάλλουν οι πελάτες της ΔΕΥΑΛ, που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, μέσω των τραπεζών τους (e-banking), ο κ. Μαβίδης δηλώνει ότι «στόχος της ΔΕΥΑΛ είναι να προβεί σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, ώστε να εξαλειφθεί αυτή η προμήθεια, όσον αφορά στην πληρωμή λογαριασμών στην ΔΕΥΑΛ» και σημειώνει: «Αυτό θα αποτελέσει ακόμη ένα οικονομικό κίνητρο για τους πελάτες να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές».
Επίσης ένα ακόμη κίνητρο, είναι η έκπτωση στην αξία των λογαριασμών κατά ένα ευρώ, επί ένα χρόνο, για όσους καταναλωτές επιλέξουν να εγγραφούν στην εφαρμογή eBill και να λαμβάνουν μόνο ηλεκτρονικώς τους λογαριασμούς τους.
Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης και η έκπτωση αφορά αρχικά έξι λογαριασμούς, που ξεκινούν τον μήνα Απρίλιο.
Όταν παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, η ΔΕΥΑΛ θα επανεξετάσει το θέμα και θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η έκπτωση, ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αλλά και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον κ. Μαβίδη: «Η έκπτωση θα ισχύσει για όσους επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο εξόφλησης των λογαριασμών τους αλλά και για εκείνους που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο eBill. Με την ισχύ της απόφασης οι καταναλωτές που θα ενταχθούν σε αυτή τη διαδικασία θα πάψουν να λαμβάνουν τους λογαριασμούς με φυσικό τρόπο, οι οποίοι επιβαρύνονταν με το κόστος αποστολής του ενός ευρώ ανά φάκελο.
Το συνολικό όφελος των καταναλωτών που θα ενταχθούν στην ηλεκτρονική διαδικασία εξόφλησης των λογαριασμών ανέρχεται σε 6 ευρώ/έτος/σύνδεση, δεδομένου ότι εκδίδονται έξι λογαριασμοί κατ’ έτος (ανά δίμηνο)».
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΛ από το 2017 έχει προσφέρει τη συγκεκριμένη επιλογή δίνοντας τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής λογαριασμών νερού.
Η απόφαση είναι ενταγμένη και πλήρως συμβατή με την επιλογή της ΔΕΥΑΛ αφενός να μειώσει το περιβαλλοντικό κόστος από την προηγούμενη διαδικασία αποστολής λογαριασμών και αφετέρου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πελατών της μέσω επικοινωνίας και ενημέρωσής τους με SMS και e-mail αλλά και έγκαιρης αποστολής των λογαριασμών σ’ αυτούς.
Η εγγραφή στην ηλεκτρονική πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ, πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας e-bill ΔΕΥΑ (εγγραφή στο site της ΔΕΥΑΛ στο www.deyal.gr).
Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ «ΧΤΥΠΗΣΕ»
ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ
Πτώση 45% καταγράφηκε στην εισπραξιμότητα λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ, το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών, από τον Μάρτιο και μετά.
Σύμφωνα με τον κ. Μαβίδη «τις τελευταίες ημέρες λόγω άρσης των μέτρων, η ροή πληρωμής των λογαριασμών επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς».

Της Λένας Κισσάβου

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass