Μεγάλα οδικά έργα ύψους 112 εκατ. € στον ν. Καρδίτσας

Υλοποιούνται από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2020 15:00

«Αρκετά είναι τα μεγάλα οδικά έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο από την περιφέρεια Θεσσαλίας στο Νομό Καρδίτσας με κόστος που ξεπερνάει τα 112 εκατ. ευρώ», δήλωσε με έμφαση χθες ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στην διάρκεια επίσκεψης στην Καρδίτσα.


Ειδικότερα, τον μίνι απολογισμό ο περιφερειάρχης τον ξεκίνησε από τον έργο Καρδίτσα – Δέλτα το οποίο, όπως τόνισε, έχει ανάδοχο, «περνάει» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και σύντομα μπορεί να ξεκινήσει εφόσον όμως υπάρξει και το ανάλογο «μέτωπο»
Ο κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να άρουν τις αντιρρήσεις που φέρνουν ορισμένοι πολίτες διότι οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις θα γίνουν και θα δοθούν βέβαια και όλες οι απαιτούμενες αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Δεν θα πρέπει να προκαλούν καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών καθότι το έργο αργά η γρήγορα θα ξεκινήσει».
Ακολούθως ο περιφερειάρχης μίλησε για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού της πόλης Καρδίτσας, «ένα έργο που θα έπρεπε να είναι τελειωμένο εδώ και χρόνια» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Έχουν ξεπεραστεί όλα τα ζητήματα» πρόσθεσε «η μελέτη έγινε δωρεάν από την περιφέρεια, συμφωνήθηκαν με την Τράπεζα Πειραιώς και τον ΟΣΕ οι παραχωρήσεις απαιτούμενων χώρων στην περιοχή της σιδηροδρομικής γραμμής και το έργο θα εκτελεστεί».
Επίσης, ο κ. Αγοραστός είπε πως «σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής της παράκαμψης Συκεώνας, ενός κομβικού κομματιού για την ολοκλήρωση της σύνδεσης της Καρδίτσας με τη Λάρισα μέσω ενός σύγχρονου οδικού άξονα».
Ο κ. Αγοραστός έκλεισε υπογραμμίζοντας πως η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει τη βούληση και τις δυνατότητες να παρεμβαίνει καθοριστικά ώστε να αλλάξουν ριζικά τα επόμενα χρόνια οι αναπτυξιακές προοπτικές και του Νομού Καρδίτσας. Το αποδεικνύει εμπράκτως με τα παραπάνω μεγάλα οδικά έργα συμπεριλαμβανομένων και άλλων όπως είναι ο δρόμος Ελευθερές – Μεσοράχη, ο δρόμος Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμάς κ.ά.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass