Εντεκα μέτρα στήριξης τοπικών επιχειρήσεων και δημοτών

Από τον Δήμο Τρικκαίων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 15:25

«Πράσινο φως» ομόφωνα άναψε το Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων στην τελευταία συνεδρίασή του, εγκρίνοντας μέτρα ανακούφισης υπέρ των τοπικών επιχειρήσεων και των δημοτών του Δήμου Τρικκαίων, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο κορονοϊός, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου, κ. Ψύχου.

Πιο αναλυτικά στις τοποθετήσεις, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κρεμμύδας τόνισε πως η αγορά παραπαίει, προσθέτοντας ωστόσο, πως γίνεται μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για να βοηθηθούν οι χώρες του νότου της Ευρώπης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως για να αντιμετωπιστεί η κρίση πρέπει να μπει το χέρι βαθιά, λέγοντας πως δεν πρέπει να είναι μια κλειστή, αλλά μια πιο ελαστική διαδικασία. Ο κ. Καϊκης ανέφερε πως ακόμη και η πιο μικρή ανακούφιση θα μας βρει σύμφωνους, χωρίς όμως -όπως εξήγησε- αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ασκεί και κριτική σε ό,τι θεωρεί λανασμένο ή ανεπαρκές. Ο ίδιος μίλησε με τα πιο μελανά χρώματα για την εικόνα που επικρατεί στην αγορά. Προχώρησε και σε βελτιωτικές προτάσεις με βάση την εισήγηση. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιγάρας μίλησε για ένα σοβαρό θέμα για το οποίο θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μια συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, ζητώντας «πάγωμα» του εν λόγω θέματος. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτου, αφού τόνισε πως χαιρετίζει την πρόταση της δημοτικής αρχής, είπε πως κινείται σε σωστή κατεύθυνση.
Με βάση την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Ψύχου, μεταξύ άλλων προτείνεται η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων από την 1η Μαρτίου 2020 και για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων εντός των δημόσιων σχολικών μονάδων. Συνολικά προτείνει, έντεκα μέτρα ανακούφισης δημοτών και τοπικών επιχειρήσεων.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ομόφωνα το Δ.Σ. ενέκρινε τον ορισμό γλώσσας/διαλέκτου των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών που θα στελεχώσουν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5052616, ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020», σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.
Με σχετική απόφαση, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στη δράση με τίτλο: «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας» του Θεματικού Στόχου 09 του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Μάλιστα, ορίστηκε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. ως δικαιούχος της Πράξης, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης προκειμένου να υποβάλει πρόταση στην ΕΥΔ του ΠΕΠ Θεσσαλίας και να υλοποιήσει τη Δράση κι εγκρίθηκε το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης που εν συνεχεία υπογράφηκε μεταξύ της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συμμετέχουν στην παραπάνω δράση. Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας εντάχθηκε η χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Σκοπός της υλοποίησης αυτής της δράσης είναι να διευκολυνθούν και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους μετανάστες, αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών (ΔΜ), οι οποίοι στη συνέχεια θα απασχοληθούν στα Κέντρα Κοινότητας (ΚΚ).
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ
Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για υποβολή σχετικής αίτησης για χρηματοδότηση πήρε ένα σημαντικό έργο, το οποίο αφορά στον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο της οδού Κονδύλη. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά και οι οποίες στοχεύουν στην αλλαγή μετά από 25 περίπου χρόνια του πρώτου βασικού ποδηλατοδρόμου της πόλης.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου τόνισε πως λαμβάνεται μέριμνα για την ασφάλεια αθλητών, μαθητών, πολιτών, κατά τη μετάβασή τους στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Μπάρας.
Σημείωσε, επίσης, το πόσο σημαντικό είναι να συνδέεται το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης με το κέντρο, με τον Δήμο Τρικκαίων να συνεχίζει να δημιουργεί υποδομές.
Με το πέρας των εργασιών, ένας ποδηλάτης θα μπορεί να μεταβαίνει με ασφάλεια από το Αθλητικό Κέντρο της Μπάρας μέσω της (νέας) κεντρικής πλατείας, στο Μουσείο Τσιτσάνη και από εκεί στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Δημοτικό Στάδιο και το πάρκο του Αγίου Γεωργίου, με δυνατότητα επιστροφής στο Μουσείο Τσιτσάνη, μέσω του νέου ποδηλατόδρομου της οδού Καρδίτσης.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass