Οι συναθροίσεις υπεύθυνες για την εξάπλωση του ιού

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ - ΑΛ. ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 16:20

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο ΠΓΝΛ κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη είχε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας κ. Αλέξης Σακελάρης με στόχο τη σφαιρικότερη ενημέρωση όσον αφορά

τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ωράριο λειτουργίας στις επιχειρήσεις του χώρου.
Αμέσως μετά την ανταλλαγή απόψεων, ο καθηγητής κ. Γουργουλιάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εμπειρία των τελευταίων ημερών στην περιοχή μάς έδειξε ότι οι μεγάλες συναθροίσεις, ιδιαίτερα στις κοινωνικές εκδηλώσεις, συνέβαλλαν στην εξάπλωση του ιού. Πιθανότατα η αποφυγή των συναθροίσεων πάνω από κάποιον συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, μαζί με την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας, κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, είναι τα πιο ουσιαστικά μέτρα πρόληψης. Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια παρέα ή την ίδια οικογένεια φαίνεται να είναι ασφαλής. Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους. Προφυλάσσει πρώτα τους ίδιους και μετά τους πελάτες. Η πλαστική προσωπίδα, όταν χρησιμοποιείται μαζί με τη μάσκα προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια».
Ο πρόεδρος του ΣΙΚΕΑΛ κ. Σακελάρης με τη σειρά του τόνισε:
«Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας από την πρώτη ημέρα της πανδημίας είχε και θα έχει ως πρώτο σύμβουλο τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και τη γνώμη των ειδικών.
Σεβόμενοι απόλυτα και τηρώντας αυτές τις οδηγίες προσπαθούμε να αντέξουμε στη δύσκολη αυτή κατάσταση που έχουμε βρεθεί όλοι και ελπίζουμε να βγούμε από όλο αυτό σύντομα και ασφαλείς.
Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να μένουμε άφωνοι όταν βλέπουμε να λαμβάνονται μέτρα (περιορισμός της λειτουργίας από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί) από την κυβέρνηση τα οποία θεωρούμε ότι θα οδηγήσουν σε διπλό κακό:
α) Ανεξέλεγκτη έξαρση των κρουσμάτων με δύσκολη την ιχνηλάτησή τους.
β) Ενα επιπλέον οικονομικό τραύμα στην ήδη τραυματισμένη εστίαση σε όλη την Ελλάδα, όπου παίρνονται τέτοια μέτρα.
Παρακαλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο αυτό και να δείξει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες της εστίασης.
Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε άλλη μια αυστηρή προειδοποίηση στους συναδέλφους που δείχνουν σημάδια χαλάρωσης στις υγειονομικές οδηγίες και να σκεφτούν καθαρά ότι η οι ενέργειές τους μπορεί να έχουν καταστρεπτικές συνέπειες σε όλους μας, πράγμα το οποίο είναι ανεπίτρεπτο.
Τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.
Μένουμε ασφαλείς. Μένουμε υπεύθυνοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass