Καλπάζει ο κορονοϊός στη Θεσσαλία

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 25 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 13 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΣΘΕΝΗΣ 81 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ, ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ 27ΧΡΟΝΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟΣ – ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ Φ. ΣΕΡΕΤΗ –ΜΟΡΙΑΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 21:08

Απρόβλεπτες διαστάσεις τείνει να λάβει ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Λάρισα καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα την ώρα που αυξάνεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. Χθες το μεσημέρι μάλιστα,

μια ασθενής έχασε τη μάχη για τη ζωή σημειώνοντας τον πρώτο θάνατο της παρούσας φάσης και τον τρίτο συνολικά από την εμφάνιση του ιού στη Λάρισα.
Οι ρυθμοί αύξησης των κρουσμάτων έχουν ανησυχήσει τους μηχανισμούς στις δομές υγείας στη Λάρισα με τα στελέχη των δύο νοσοκομείων να ενεργοποιούν τα επιχειρησιακά τους σχέδια για την αντιμετώπιση της κατάστασης με επίκεντρο τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Λίγο πριν το μεσημέρι χθες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη των διοικήσεων και των ιατρικών υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων, υπό την προεδρία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, έχασε τη μάχη για τη ζωή 81χρονη ασθενής από τον Αμπελώνα η οποία νοσηλευόταν μαζί με την 67χρονη κόρη της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Πρόκειται για ένα από τα θετικά κρούσματα από τον γάμο του Αμπελώνα που συνεχίζει να δίνει κρούσματα μετά τις διαδοχικές ιχνηλατήσεις από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.
Νωρίτερα, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση της 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού της Χειρουργικής Κλινικής, η οποία ανήκει στην ομάδα των γιατρών που επέστρεψε από διακοπές στη Χαλκιδική και παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου για προσβολή από τον κορονοϊό. Η κατάσταση της ειδικευόμενης γιατρού, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, παρέμενε κρίσιμη εξαιτίας σοβαρού υποκείμενου νοσήματος μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε άρχισε να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.
ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Αργά το μεσημέρι το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 ανακοίνωσε με σχετικό δελτίο την καταγραφή 25 νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 13 στη Λάρισα, τα 8 στη Μαγνησία και από 2 στα Τρίκαλα και στη Σκόπελο, σύμφωνα με στοιχεία από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.
Συγκεκριμένα από 11/8/2020 ώρα 14:00 έως 12/8/2020 ώρα 14:00 η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει ως εξής:
-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid-19. Τα 2 κρούσματα αφορούν συρροή κρουσμάτων επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ τα υπόλοιπα 11 προέκυψαν από την ιχνηλάτηση στενών επαφών κρουσμάτων προηγούμενων ημερών στις περιοχές της Λάρισας, του Αμπελώνα και των Φαρσάλων.
-Στην περιοχή της Μαγνησίας
Καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα Covid-19. Τα 5 κρούσματα αποτελούν επαφές από συρροή κρουσμάτων στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, 1 αφορά στενή επαφή με κρούσμα (9.08.2020), 1 αφορά ταξιδιώτη εξωτερικού, ενώ τέλος 1 θεωρείται «ορφανό».
-Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19. Και τα 2 κρούσματα προέρχονται από στενές επαφές κρούσματος (10/08/2020).
- Στην περιοχή της Σκοπέλου
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19. Και τα 2 προσήλθαν με συμπτωματολογία στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και θεωρούνται «ορφανά».
ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID-19
Στο μεταξύ το θέμα της αντιμετώπισης της κατάστασης αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης υπό την προεδρία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής του ΠΓΝΛ και ο αναπληρωτής του, Δημήτριος Κατσικονούρης και Γεώργιος Αποστολίνας αντίστοιχα, ο διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης, οι διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών ΠΓΝΛ, καθηγητής κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος και ΓΝΛ Απόστολος Κομνός, καθώς και η διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής, καθηγήτρια κ. Ελένη Αρναούτογλου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της επιτακτικής ανάγκης απόδοσης επιπλέον κλινών, για την αντιμετώπιση των θετικών κρουσμάτων του COVID-19 και αποφασίστηκε η απόδοση των 6 κρεβατιών της ΑΚΑ της κλινικής του καθηγητή Νίκου Τσιλιμίγκα, καθώς και των 2 κρεβατιών μόνωσης που βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ της ΑΚΑ και της ΜΕΟ - COVID -19 για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.
Με τον τρόπο αυτόν για τα περιστατικά COVID-19 αποδίδονται συνολικά 14 κρεβάτια της ΚΕΘ, ενώ οι δραστηριότητες της ΑΚΑ θα μεταφερθούν, μέχρι νεοτέρας, στον χώρο της ανάνηψης του χειρουργείου.
Παράλληλα, η Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για ενδεχόμενη μεταφορά δραστηριοτήτων της στη 2η πτέρυγα της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής.
Από την πλευρά του το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δήλωσε ότι παραμένει πιστό στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και κρατά όλα τα περιστατικά COVID-19 μηδέ εξαιρουμένων και των διασωληνωμένων εφόσον υπάρξουν στο νοσοκομείο –χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν 4 θετικά κρούσματα και 11 ύποπτα- και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να δεχθεί και άλλα περιστατικά εάν «φρακάρει» το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Στο μεταξύ σήμερα κλιμάκιο του ΤΥΠΕΤ θα διενεργήσει Μοριακό Ελεγχο για κορονοϊό στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα.
Ο Μοριακός Ελεγχος στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας που διενεργείται με απόφαση του ΤΥΠΕΤ και της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, άρχισε στις 22 Ιουλίου 2020 και θα συνεχιστεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει καταρτιστεί, για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τεστ μοριακού ελέγχου στο προσωπικό των καταστημάτων και των υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας σε αρκετούς νομούς της χώρας. Ενώ σήμερα 13.8.2020 κλιμάκιο του ΤΥΠΕΤ θα διενεργήσει Μοριακό Ελεγχο για κορονοϊό στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί συνολικά και τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την Τράπεζα και το ΤΥΠΕΤ, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν ως στατιστικά δείγματα, προερχόμενα από έναν μεγάλο τραπεζικό χώρο, στις μελέτες και τις αναλύσεις που γίνονται από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας για την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας.
Διευκρινίζεται ότι τηρείται αυστηρά η ανωνυμία των προσώπων, με σεβασμό στα προσωπικά τους δεδομένα, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αθανάσιος Κώτσιος, μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Παραρτήματος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) νομού Λάρισας και εκπρόσωπος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΔΗ.ΣΥ.Ε.) στον νομό Λάρισας «αυτή η σημαντική πρωτοβουλία, το κόστος της οποίας έχει αναλάβει από κοινού η Τράπεζα και το ΤΥΠΕΤ, πέρα από το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που δείχνει για τον άνθρωπο εργαζόμενο τραπεζοϋπάλληλο, επιβεβαιώνει την πρωτοπορία του ασφαλιστικού μας φορέα σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων, για τους εργαζόμενους διαχρονικά και ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους. Στο τέλος του προγράμματος, θα παρουσιαστούν τα συνολικά αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων στο περιοδικό μας «Τα νέα του ΤΥΠΕΤ», καθώς και τα συμπεράσματα αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας του ΤΥΠΕΤ και της Εθνικής Τράπεζας».
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass