Συνάντηση για τα «Καραϊσκάκεια» του 21’

Του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου με τον Μητροπολίτη Τιμόθεο

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2020 19:14

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο είχε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης» κ. Δ. Γιώτης.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση των διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Μαΐου 2021, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία του Συλλόγου με τον Δήμο Μουζακίου, την Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και βέβαια με την Ιερά Μητρόπολη.
Η συνάντηση έγινε παρουσία και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου «Φίλοι της Ιστορίας» Ν. Καρδίτσας, κ. Ν. Βλάχου, ο οποίος από την πλευρά του κατέθεσε προτάσεις για την άρτια διεξαγωγή των εκδηλώσεων στο ιστορικό Μαυρομμάτι προλειαίνοντας κατά κάποιο τρόπο τις επόμενες συναντήσεις και επαφές με φορείς του Νομού Καρδίτσας από τη νεοσυσταθείσα από τον δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη 10μελή δημοτική διπαραταξιακή επιτροπή.
Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση δεσμεύτηκαν ότι θα παραστούν στις εκδηλώσεις όλοι οι μητροπολίτες της Θεσσαλίας και κατά 99% ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Στο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνονται: ιστορικό συνέδριο με κύρια αναφορά στον ήρωα Γ. Καραϊσκάκη και στον ρόλο των Αγράφων στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 21, παρουσίαση βιβλίου για τον Γ. Καραϊσκάκη του κ. Ν. Βλάχου, χορωδιακές συναυλίες αφιερωμένες στο 1821, παραδοσιακοί χοροί και ιστορικά δρώμενα, επίσκεψη στο ιστορικό Μουσείο «Γ. Καραϊκάκης» από τους συμμετέχοντες και διάφορα άλλα δρώμενα τα οποία θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass