Τρία κρούσματα στη Δυτ. Θεσσαλία, ένα στη Λάρισα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ * Ν. ΓΑΤΣΑΣ: «Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ»

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2020 15:29

Τρία νέα κρούσματα από τα 5 συνολικά καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας, με τα άλλα δύο κρούσματα να προέρχονται από τη Λάρισα και τη Σκόπελο.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο ενημέρωσης του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, η κατάσταση το τελευταίο 24ωρο έχει ως εξής:
- Στην περιοχή των Τρικάλων:
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για επαφή παλαιότερου κρούσματος.
-Στην περιοχή της Λάρισας:
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης.
-Στην περιοχή της Καρδίτσας:
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 1 ακόμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προσήλθε στο Γ.Ν. Καρδίτσας μετά από συμπτωματολογία.
-Στην περιοχή της Σκοπέλου:
Καταγράφηκε 1 νέo κρούσμα Covid-19. Το κρούσμα προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού μετά από συμπτωματολογία.
Ενδεικτικό της επιβάρυνσης της Δυτικής Θεσσαλίας είναι το γεγονός ότι 12 από τους 15 συνολικά νοσηλευόμενους στους θαλάμους αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ένας από τους δύο νοσηλευόμενους στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου προέρχονται από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ενώ δύο ακόμα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Υπευθυνότητα από όλους για την τήρηση των μέτρων προστασίας ζήτησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με αφορμή τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη της Ελασσόνας.
Μετά από την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι τα δύο κρούσματα της Ελασσόνας, αμέσως μόλις εμφάνισαν συμπτώματα, επέδειξαν ευσυνειδησία και υπευθυνότητα απευθυνόμενα σε ιδιωτικό ιατρείο, όπου προχώρησαν στη σχετική εξέταση. Ακολούθησε ο κατ' οίκον περιορισμός τους και η ενημέρωση των πιο στενών επαφών.
Επισημαίνεται ότι οι δύο γυναίκες (μητέρα και κόρη) δεν εργάζονται και είναι περιορισμένες οι στενές επαφές τους με την κοινότητα.
Ο κ. Γάτσας επανέλαβε τη σύσταση για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και την άμεση επίσκεψη σε γιατρό ή Κέντρο Υγείας με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων του νέου ιού.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας επικοινώνησε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, κ. Π. Μουταφίδη, με τον οποίο συζήτησαν για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην πόλη της Ελασσόνας για την τήρηση των μέτρων σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σούπερ μάρκετ και για την τήρηση των αποστάσεων. Έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη επιβληθεί 30 πρόστιμα ποσού 150 ευρώ για τη μη τήρηση των μέτρων σε όλο τον Δήμο Ελασσόνας.
Ο Δήμος Ελασσόνας συνεχίζει τους απολυμαντικούς ψεκασμούς, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της διασποράς από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.
«Ο κορονοϊός είναι ήδη δίπλα μας και απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους ανεξαιρέτως», πρόσθεσε τέλος ο κ. Γάτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass