Προσκλητήριο επιστροφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΧΘΕΣ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2020 20:50

Κάλεσμα προς «όσους έχουν απογοητευτεί για διάφορους λόγους, όσους αποχώρησαν για πολιτικούς λόγους, όσους δεν συμμετέχουν διατηρώντας επιφυλάξεις, όσοι είναι μέλη και δεν μετέχουν στις κομματικές διαδικασίες» να επιστρέψουν στην

οργανωμένη ζωή του κόμματος, ενόψει και των εγγραφών νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza απηύθυνε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν. Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος.
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής συντονιστής Χρήστος Τσιόπας άσκησε δριμεία κριτική στο κυβερνητικό έργο, ενώ η Ερμίνα Μαγαλιού, συντονίστρια Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας κατηγόρησε την κυβέρνηση διότι «δεν έχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο συνδέεται απόλυτα με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».
Στην εισήγησή του ο συντονιστής Β. Ζωγράφος ανέφερε πως «η πανδημία του κορονοϊού και η αύξηση των κρουσμάτων αναγκάζει το κόμμα να αναβάλλει για ένα χρονικό διάστημα ακόμη τις διαδικασίες εκτέλεσης του προγραμματισμένου Συνεδρίου του. Συνεχίζουν όμως οι εγγραφές νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza. Εκτός από την εγγραφή νέων μελών, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν. Λάρισας καλεί και όσους έχουν απογοητευτεί για διάφορους λόγους, όσους αποχώρησαν για πολιτικούς λόγους, όσους δεν συμμετέχουν διατηρώντας επιφυλάξεις, όσοι είναι μέλη και δεν μετέχουν στις κομματικές διαδικασίες, όλοι αυτοί να επιστρέψουν στην οργανωμένη ζωή του κόμματος. Να ξαναδώσουμε την ελπίδα στον κόσμο, για ένα κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, με ευαισθησία στο περιβάλλον και την οικολογία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ άσκησε ο αναπληρωτής Συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, Χρήστος Τσιόπας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο σε συστράτευση και αγώνα. Σύμφωνα με τον κ.Τσιόπα «ο δρόμος είναι ένας και είναι ο δρόμος των πολλών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε όλοι κάτω από το βάρος επιταχυνόμενων αρνητικών εξελίξεων. Οι εξελίξεις αυτές καλλιεργούν τον φόβο και εντείνουν την ανασφάλεια των πολιτών για την επόμενη μέρα. Αυτό κατάφερε να κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε διάστημα ενός χρόνου στα ελληνοτουρκικά, στην οικονομία, στην απασχόληση. Τα ίδια και με την υγειονομική κρίση. Ενώ στα πρώτα στάδια της πανδημίας οι πολίτες (επειδή δεν εμπιστεύονταν την κυβέρνηση), με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκαν τα περιοριστικά μέτρα με όλες τις συνέπειές τους, οι κυβερνώντες άφησαν τον χρόνο να περνά. Και φτάσαμε στο σήμερα όπου η κατάσταση φαίνεται να μην ελέγχεται. Ο κορονοϊός απειλεί τους πολίτες γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας. Και αντί να αναλάβει τις ευθύνες για τις ολιγωρίες και τις αδυναμίες της, προσπαθεί να τις μετακυλίσει στους πολίτες. Και κουνάει το δάχτυλο ιδιαίτερα στους νέους».
«Ανησυχούμε για τον ανεπαρκή σχεδιασμό επιστροφής στις τάξεις. Διαβλέπουμε ότι οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ αφήνουν τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα επίσης αθωράκιστη». Αυτό υποστήριξε από την πλευρά της η συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε., Ερμίνα Μαγαλιού και κατήγγειλε «την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει πίσω τα οικονομικά ποσά που έδωσε στους δήμους για την αγορά μασκών, προκειμένου να αναλάβει η ΚΕΔΕ τη διανομή τους. Κατήγγειλε ακόμη ότι «οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας θα προχωρήσουν μετά το άνοιγμα των σχολείων. Περιμέναμε την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά σχολικό τμήμα, μαζί με την ταυτόχρονη διασφάλιση των επιπλέον αναγκαίων προσλήψεων, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες. Γι' αυτό είναι αναγκαία η εξασφάλιση επιπρόσθετων σχολικών αιθουσών. Η κυβέρνηση έπρεπε να μεριμνήσει για τη συγκρότηση ενός συντονιστικού οργάνου Παιδείας - Υγείας ανά Δήμο, το οποίο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία θα παρακολουθούν την εξέλιξη της νόσου και θα προχωρούν σε κατά τόπους στοχευμένες παρεμβάσεις. Θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass