Ξεκινάει η ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας

ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΕΡΤΙΠΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2020 15:00

Ο Δήμος Καρδίτσας δρομολογεί την έναρξη των έργων ανάπλασης της Kεντρικής πλατείας και του πεζόδρομου Τερτίπη στην πόλη.


Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος ξεκινάει διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων, καταστημάτων εστίασης και αναψυχής και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να καθοριστεί από κοινού, μάλλον στα μέσα του Φθινοπώρου, η περίοδος εκτέλεσης των εργασιών στο κέντρο της Καρδίτσας.
Αυτό διότι κατά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, η Κεντρική πλατεία και ο πεζόδρομος αναγκαστικά θα αποκλειστούν σε πολλά σημεία για περίπου έναν μήνα, γεγονός που θα έχει επίπτωση στη λειτουργία της αγοράς και στην κίνηση πολιτών και οχημάτων.
Το έργο αφορά ολοκληρωμένη αισθητική, περιβαλλοντική και βιοκλιματική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου της Πλατείας Ελευθερίας της Καρδίτσας και του Κεντρικού πεζοδρόμου Καρδίτσας Δ. Τερτίπη. Άξονες της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του κέντρου της πόλης, η ενίσχυση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του δημοσίου χώρου και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Οι παρεμβάσεις είναι ήπιου χαρακτήρα και δεν αλλοιώνουν τη λειτουργία και τον χαρακτήρα των κοινοχρήστων χώρων από πλευράς χρήσεων και κινήσεων. Συνοπτικά η μελέτη περιλαμβάνει αλλαγή στην επένδυση του δαπέδου, ενίσχυση των φυτεύσεων και των χώρων πρασίνου, αλλαγή φωτιστικών και αστικού εξοπλισμού, τοποθέτηση δεξαμενής νερού, καθώς και τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass