«Κανείς δεν θα παίξει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2020 17:50

Συλλαλητήριο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων διοργανώνει σήμερα το απόγευμα η Ένωση Γονέων μαθητών Λάρισας σε συνεργασία με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και συλλόγους γονέων.


Υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν θα παίξει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας» η Ένωση Γονέων απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο το οποίο θα γίνει στις 7 σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Λαμπρούλη, στο Φρούριο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γιάν. Παναγιώτου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου πλαισιωμένος από τον γραμματέα της Ένωσης Γ. Καρπέτα, τον αντιπρόεδρο του ΕΚΛ, Γ. Τσιούγκρα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Ζήσ. Γκαραλιάκο και την εκπρόσωπο του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Λάρισας, Μαρία Τέλιου, όπου αναφερόμενος στα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης, σημείωσε καταρχάς την ανάγκη μείωσης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα όπου ο αριθμός ξεπερνά σήμερα τους 25 μαθητές, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι 41 κενές αίθουσες σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να διατεθούν άμεσα για την αποσυμφόρηση τμημάτων σε συνδυασμό με τη διάθεση κονδυλίου για πρόσθετες προσλήψεις εκπαιδευτικών και παράλληλα ο Δήμος Λαρισαίων χρειάζεται να εστιάσει στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, προσωρινά με μίσθωση ακινήτων για να απευθύνει τέλος κάλεσμα συμμετοχής.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, Γ. Τσιούγκρας σημείωσε πως το Εργατικό Κέντρο «στέκεται ενάντια στη διαχρονική υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης», για να προσθέσει πως τα αιτήματα «κρίνονται επίκαιρα ειδικά τώρα με την έξαρση του κορονοϊού συντασσόμαστε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και αρνούμαστε να αποδεχτούμε τον ρεαλισμό της κυβέρνησης».
Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Ζήσης Γκαραλιάκος, χαρακτήρισε μείζον ζήτημα την καθαριότητα των σχολικών μονάδων τονίζοντας ότι φέτος, παρά τις αυξημένες ανάγκες λόγω κορονοϊού προσλήφθηκε ο ίδιος αριθμός καθαριστριών όπως και πέρυσι. Ζητώντας οι καθαρίστριες να προσληφθούν με πλήρη απασχόληση ο κ. Γκαραλιάκος τόνισε πως για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε καθαριότητα σχολικών μονάδων της Λάρισας απαιτούνται 50 επιπλέον προσλήψεις καθαριστριών.
Σημειώνεται πως στην κινητοποίηση της Ένωση Γονέων συμμετέχουν, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισα, ο Σύλλογος Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Σύλλογος Δασκάλων, η ΕΛΜΕ Λάρισας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το Σωματείο Καθαριστριών, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας, η ΟΓΕ Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και Σύλλογοι Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass