Ευκολότερες μετακινήσεις με πληροφορίες από το κινητό

Για κατοίκους χωριών του Δήμου Τρικκαίων που χρησιμοποιούν Αστικό

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 15:20

Ακόμα ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να διευκολύνει πτυχές της καθημερινότητας, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτήν τη φορά, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, η αναπτυξιακή του εταιρεία, η e-Trikala ΑΕ με το SMARTA 2 δίνει πρόσβαση σε μία δωρεάν on-line εφαρμογή.


Μέσω της εφαρμογής, οι κάτοικοι αρχικώς των Μ. Καλυβίων και της Μεγάρχης, εκτιμάται ότι θα μετακινούνται πιο εύκολα από και προς τα Τρίκαλα.
Η εφαρμογή παρέχει μεταξύ άλλων, πληροφόρηση real-time για την εκτιμώμενη ώρα άφιξης αστικού λεωφορείου σε συγκεκριμένη στάση.
Λαμβάνοντας υπόψη και την τρέχουσα κατάσταση, που έχει προκύψει λόγω του Covid-19 και με την υποστήριξη του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, οι πολίτες των δύο αυτών περιοχών δεν θα χρειάζεται να συνωστίζονται στις στάσεις του λεωφορείου, αλλά θα μπορούνε από το κινητό τους να γνωρίζουν ακριβώς τι ώρα θα πρέπει να βρίσκονται στη στάση.
Επίσης παρέχει on-demand υπηρεσία για την αποστολή αιτήματος για λεωφορείο.
Τα αιτήματα αυτά θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν στο Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων προκειμένου να γνωρίζει εκ των προτέρων την πραγματική ανάγκη για συγκεκριμένα δρομολόγια για έναν πιο πρακτικό μελλοντικό σχεδιασμό. On line κρατήσεις για τις υφιστάμενες υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από το Info Point του Δήμου Τρικκαίων στην Κεντρική πλατεία, κ.ά.
Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε με την ευκαιρία της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, της τελευταίας ημέρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που και το 2020 διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Gisemi HUB το έργο παρουσίασε η E-trikala Α.Ε, ως υπεύθυνη για την πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής στα Τρίκαλα και η DotSoft Α.Ε, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει την εφαρμογή. Η on line αυτήν υπηρεσία είναι στη διάθεση των πολιτών να την κατεβάσουν δωρεάν από το Google Play πληκτρολογώντας smarta2.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass