Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2020 15:05

Ατονούν οι καταλήψεις στον νομό Λάρισας
ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ- ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ 13
ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑΣε ύφεση βρίσκονται οι μαθητικές καταλήψεις στον νομό Λάρισας,

με τις περισσότερες να αφορούν σχολεία της περιφέρειας. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας χθες Τρίτη στη Λάρισα υπό κατάληψη βρίσκονταν το 13ο ΓΕΛ και το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας. Στα γύρω χωριά όμως οι καταλήψεις καλά κρατούν. Συγκεκριμένα, μέχρι και χτες κατάληψη είχαν στα ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αγιάς και Φαρσάλων, στο 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, στο 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων, στο 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, στα ΓΕΛ Αγιάς, Πυργετού, Συκουρίου και Φαλάνης καθώς και στα Γυμνάσια Πυργετού και Φαλάνης.
Παρά το γεγονός ότι σε πανελλαδικό επίπεδο ο αριθμός των καταλήψεων είναι πολύ μεγάλος, στον νομό Λάρισας ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ο αριθμός των σχολείων που είχαν κατάληψη άρχισε να μειώνεται, γεγονός που εκπαιδευτικοί κύκλοι αποδίδουν στο διάλογο εκπαιδευτικών και γονιών με τους μαθητές. Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δήλωσή της έκανε λόγο για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων, κάτι που άλλωστε δεν είναι καινούριο.

Ν.Π.

 

Σε αποθήκη έκρυβε 27.000 πακέτα τσιγάρα
ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στη σύλληψη ενός 56χρονου κατοίκου του Αμπελώνα για λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Πρόκειται για μία ακόμα σύλληψη Αμπελωνίτη σε αποθήκη του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Σημειώνεται ότι πρόσφατα συνελήφθησαν άλλοι 11 κάτοικοι του Αμπελώνα – μέλη δύο οικογενειών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 4.000 πακέτα τσιγάρων και άλλες 500 συσκευασίες καπνού. Οι συλληφθέντες οδηγούμενοι στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας αφέθηκαν ελεύθεροι ζητώντας προθεσμία έως τις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να καταβάλουν τους διαφυγόντες δασμούς από τη λαθρεμπορία τσιγάρων.

 

 Νέος κύκλος προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης
ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (Ιν.Κα. Δι.Λ.), ανακοινώνει τη διενέργεια νέου κύκλου προγράμματος Bασικής Eκπαίδευσης και Kατάρτισης Διαμεσολαβητών, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.
Το σεμινάριο, που υποστηρίζεται από διδακτικό υλικό του CEDR (Centre for Effective Dispute Resolution), διαρκεί συνολικά 80 ώρες εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν: Α) Οι 50 ώρες διά ζώσης, στις αίθουσες του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας με τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης στις κάτωθι ημερομηνίες: 12,13,14,19,20 και 21 Οκτωβρίου 2020 και ώρες 9.00 – 18.30.
Β) Οι υπόλοιπες 30 ώρες με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης προς ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης και διευκόλυνση των συμμετεχόντων από άλλες πόλεις. Η μέθοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM σε ημερομηνίες που θα οριστούν, κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευόμενους.
Οι θέσεις των συμμετεχόντων είναι περιορισμένες. Αναλυτικά τα προγράμματα καθώς και οι όροι συμμετοχής αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Φορέα (inkadil.gr).

 

Το ΕΚΝΛ στηρίζει τον αγώνα των μαθητών
«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ» ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ - ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών της Λάρισας ο οποίος έχει περιεχόμενο και τα αιτήματά τους είναι ουσιαστικά». Το παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΝΛ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία όλα τα προηγούμενα χρόνια (ελλείψεις καθηγητών, υλικοτεχνικής υποδομής, καθαριστριών) έχουν γίνει πολύ πιο έντονα αυτήν την περίοδο και έχουνε προστεθεί και ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες, τα 2ωρα χωρίς διάλειμμα με τις μάσκες αερόστατα που μοίρασε η Κυβέρνηση.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στους μαθητές που αγωνίζονται και διεκδικούν τη μόρφωση που τους αξίζει και πάνω από όλα την προστασία της ζωής τους, της ζωής των δασκάλων τους και των γονιών τους. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες γιατί με την πολιτική της έχει μετατρέψει τα σχολεία σε «υγειονομικές βόμβες». Γι’ αυτό να σταματήσει να ρίχνει τις ευθύνες στους μαθητές και να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα τώρα.
Απαιτούμε:
* Mέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα. Να αξιοποιηθούν τώρα οι 41 κενές αίθουσες που υπάρχουν στα σχολεία στα όρια του δήμου.
* Mόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
* Mέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
* Mε ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνουν προληπτικά δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας».

 

Παράταση αιτήσεων γονέων για φιλοξενία παιδιών σε ΚΔΑΠ
ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, το χρονικό όριο υποβολής νέων αιτήσεων γονιών, για την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε παιδιά Προσχολικής Ηλικίας», με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.
Συγκεκριμένα, μετά από ΚΥΑ του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής:
* Έως 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά.
* Έως 39.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 3 παιδιά.
* Έως 42.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά.
* Έως 45.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από 5 και άνω.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες εργαζόμενες ή αυτοαπασχολούμενες μητέρες έκαναν αίτηση στο προηγούμενο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» αλλά δεν είχε γίνει δεκτή για εισοδηματικούς ή άλλους λόγους.
Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (eetaa.gr/).

 

Τροποποιήσεις δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ Λάρισας, από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και στο εξής μόνο τις Κυριακές τροποποιείται στη γραμμή Αθηνών το δρομολόγιο και από ώρα 04.00’ γίνεται ώρα 06.30’.
Επίσης, από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 προστίθενται τα κάτωθι δρομολόγια:
Λάρισα-Τύρναβος ώρα 14.30’ και ώρα 16.00’ Τύρναβος-Λάρισα ώρα 15.00’ και ώρα 16.30’
Λάρισα-Αμπελώνας ώρα 06.20’, ώρα 14.30’ και ώρα 19.30’ Αμπελώνας-Λάρισα ώρα 07.00’ και ώρα 20.15’
Λάρισα-Πλατύκαμπο-Χάλκη ώρα 14.30’ και ώρα 19.30’ Χάλκη-Πλατύκαμπο-Λάρισα ώρα 15.00’και ώρα 20.00’.
Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και στο εξής κάθε Σάββατο προστίθεται το εξής δρομολόγιο: Λάρισα-Αγιά: 21.00’ Αγιά-Λάρισα: 21.45’. Επίσης, τροποποιείται το δρομολόγιο Αγιά-Λάρισα από ώρα 20.15’ σε 19.00’.
Τέλος, από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 και στο εξής τροποποιείται το δρομολόγιο:
Λάρισα-Άγιά από ώρα 07.15’ σε 09.30’
Αγιά-Λάρισα από 10.00’ σε 10.15’ και από 20.15’ σε 19.00’.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-567.600 www.ktellarisas.gr

 

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα Φάρσαλα
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Ο Δήμος Κιλελέρ με το Δ.Σ. της τοπικής κοινότητας των Αγίων Αναργύρων και Μεσοράχης καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών Αγίων Αναργύρων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων και τον αθλητικό Σύλλογο «Ατρόμητος» Αγίων Αναργύρων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον πληγέντα, από τον καταστροφικό κυκλώνα, Δήμο Φαρσάλων και καλούν τους δημότες τους να συνδράμουν στη συγκέντρωση τροφίμων καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης για να αποσταλούν στους πληγέντες κατοίκους του Δήμου Φαρσάλων. Αύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 17:00 έως τις 20:00 καθώς και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου από τις 17:00 έως τις 19:00 στον χώρο του παλιού Δημαρχείου των Αγίων Αναργύρων και στο ιατρείο της Μεσοράχης θα συγκεντρώνονται ρούχα κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, λάδι, αλεύρι, γάλα μακράς διάρκειας, κονσέρβες τροφίμων κ.λπ.).

 

Στο πλευρό εκπαιδευτικών και μαθητών η «Λαϊκή Συσπείρωση»
ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Τη δέσμευση πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους παρέχει η παράταξη του Δήμου Κιλελέρ. Προβάλλοντας ως επιτακτική ανάγκη την υλοποίησή τους υπόσχεται πως θα συνδράμει αλληλέγγυα και αποφασιστικά για:
* Τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Ας αφήσει η υπουργός τις αλχημείες για 17 μαθητές «μέσο όρο» ανά τάξη.
* Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξουν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
* Στήριξη και γενίκευση των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, κανένα παιδί να μην μείνει πίσω στην μορφωτική διαδικασία.
* Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων.
* Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά, είδη καθαρισμού κ.λπ.)
* Άμεση επανένταξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.
* Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
* Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στο σχολικό μάθημα.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass