Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 15:13

«Εξαντλήθηκε η υπομονή για το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας»

Σκληρή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών

«Με ανυπομονησία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας ανέμεναν

τη μετεγκατάσταση του σχολείου τους στο νέο κτίριο. Δυστυχώς το συναίσθημα της ανυπομονησίας διαδέχτηκε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτό της αγανάκτησης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας. «Η μία υπόσχεση της Δημοτικής αρχής (η μόνη υπεύθυνη για την αποπεράτωση των εργασιών στο νέο κτίριο), ακόμη και σήμερα, διαδέχεται την άλλη. Έχει μπει ήδη ο Οκτώβριος, οι μαθητές των συστεγαζόμενων σχολείων έχουν ξεσηκωθεί, οι γονείς δεν έχουν σταματήσει να διαμαρτύρονται, ενώ οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κρατήσουν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, εργαζόμενοι σε ένα άκρως τεταμένο κλίμα, κάνοντας μάθημα, εν έτει 2020, στο γυμναστήριο! Η Δημοτική Αρχή προχωρούσε τα έργα την καλοκαιρινή περίοδο, όπου τα σχολεία ήταν κλειστά, με ρυθμούς χελώνας, ενώ είχε υποσχεθεί επανειλημμένως πως το κτίριο θα ήταν έτοιμο με την έναρξη του σχολικού έτους. Αντ’ αυτού; Από Δευτέρα σε Δευτέρα! Αμέλεια; Αδιαφορία; Ανικανότητα; Ό,τι και να ισχύει από όλα αυτά η ευθύνη που τους βαραίνει είναι τεράστια. Κανείς μαθητής και κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι β’ κατηγορίας. Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσουν να μετακυλούν τις ευθύνες τους σε άλλους, και να εργαστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για την άμεση λύση του προβλήματος που ταλανίζει εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς. Ας ολοκληρώσουν επιτέλους τις εργασίες. Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί.
Όχι άλλα λόγια. Όχι άλλη κοροϊδία».

 

Αρχίζουν τα κατηχητικά Αγ. Αχιλλίου

Την επόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 θα ξεκινήσουν τα κατηχητικά μαθήματα στην ενορία μας.
Το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί ο Αγιασμός παρουσία των κατηχητών του Αγίου Αχιλλίου, των παιδιών και των γονέων τους. Περιμένουμε όλα τα παιδιά (καθώς λειτουργούν τμήματα από τα προνήπια μέχρι και τους μαθητές Λυκείου) να παραστούν στη γιορτή έναρξης και να παρακολουθήσουν τα κατηχητικά μαθήματα και αυτή τη χρονιά.


Αγρυπνία σήμερα στην Παναγία
Σήμερα από τις 21:30 έως 00:30 θα τελεσθεί στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Αμπελόκηποι) Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Θωμά. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

 Μακρυχέρα οικιακή βοηθός «ξάφρισε» 82χρονο

Εκανε αναλήψεις 7.000 ευρώ
με κλεμμένη κάρτα Ένας 82χρονος Λαρισαίος έπεσε θύμα άγνωστης οικιακής βοηθού, η οποία του έκλεψε την πιστωτική κάρτα προχωρώντας -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- σε αναλήψεις 7.000 ευρώ. Την κλοπή κατήγγειλε προχθές ο 82χρονος στην Υποδιεύθυνση Ασ-φάλειας Λάρισας, όταν διαπίστωσε την απώλεια της τραπεζικής κάρτας, αλλά η κλοπή εκτιμάται πως σημειώθηκε από τα μέσα έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Διάστημα που ο 82χρονος δέχθηκε την ...προσφορά της γυναίκας να τον βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού, μεταξύ των οποίων και η καθαριότητα. Η οικιακή βοηθός φαίνεται πως καταχράστηκε την καλοσύνη του ανυποψίαστου Λαρισαίου και σε ανύποπτο χρόνο τον περασμένο Αύγουστο έκλεψε την πιστωτική κάρτα από το υπνοδωμάτιο του 82χρονου Λαρισαίου, προχωρώντας σε 9 διαδοχικές αναλήψεις αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.


Αλλαγές σε δρομολόγια του Αστικού
Η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό της πόλης ότι από σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργεί η γραμμή Νο12 (Πλατεία Λαού – Σχολές ΤΕΙ). Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα εξυπηρετούνται με τα λεωφορεία της γραμμής Νο 9. Η έναρξη των δρομολογίων της Γραμμής Νο12 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.


Αιμοδοσία την Τρίτη στα Ηπειρώτικα
Αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών της συνοικίας Ηπειρώτικα Λάρισας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της Ηπειρωτικής Εστίας Λάρισας (Καρδίτσης 137).
Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, η αιμοδοσία θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου, στον 1ο όροφο , όπου ο χώρος είναι μεγάλος, αεριζόμενος και με δύο εισόδους. Επίσης θα τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια των αιμοδοτών.
Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, την κάρτα αιμοδοσίας και να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α.
Όσοι δεν μπορέσουν να συμμετέχουν στην αιμοδοσία και επιθυμούν μπορούν να το κάνουν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας τη μονάδα αίματος στον κωδικό της ομάδας μας που είναι ο αριθμός 15004.
Τη δράση στηρίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού σχολείου και του 3ου Γυμνάσιου Λάρισας (Πληροφορίες, Θανάσης Ψύχας τηλ. 6977-751.068).


Αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία
Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας διοργανώνει η 2η και 3η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων. Εκεί θα βρεθεί κινητή μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ. Τα Συμβούλια των Κοινοτήτων καλούν κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να δώσει λίγο από το αίμα του.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass