Κατάληψη στο γραφείο του περιφερειάρχη

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2020 15:18

Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστού,

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στις υπηρεσίες και τους εργαζομένους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχώρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο Περιφερειάρχης απουσίαζε και κατά τη διάρκεια της δράσης του Σωματείου η Περιφερειακή Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, κ. Χρήστο Καλομπάτσιο, στον οποίο οι εκπρόσωποι έθεσαν τα αιτήματά τους.
Χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Μάρκου, πρόεδρος του Συλλόγου, δήλωσε: «Τα ζητήματα έχουν χρονίσει. Πλέον το ποτήρι ξεχείλισε».
Συνοπτικά, τα αιτήματα των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι: Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους υπαλλήλους και ειδικά στους συναδέλφους που μετέχουν στις επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών των πληγεισών επιχειρήσεων και που δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά, όπως γαλότσες και αδιάβροχα. Ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων προς διασφάλιση των υπαλλήλων, καθώς και αύξηση του αριθμού αυτών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών. Ειδικότερη μνεία δίδεται στην Π.Ε. Καρδίτσας λόγω του μεγαλύτερου αριθμού επιτροπών, εξαιτίας του «Ιανού». Εκπόνηση μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, από ειδικό σε θέματα τεχνικού ασφαλείας. Πραγματοποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικών εξετάσεων στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλία, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Φύλαξη όλων των κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με φύλακα σε 24ωρη βάση. Ευρρυθμία των επιτροπών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε κάθε Π.Ε. Ειδικά στη Μαγνησία, υφίσταται ζήτημα μη αναγνώρισης της τοπικής επιτροπής, από την Αντιπεριφερειακή Αρχή».
Από την πλευρά του ο κ. Καλομπάτσιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «υλοποιούνται τα αιτήματα των εργαζομένων, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις που παρέχουν τόσο ο Τεχνικός Ασφαλείας, όσο και ο Γιατρός Ασφαλείας».
Το παρόν στην κινητοποίηση του Συλλόγου έδωσε και η περιφερειακή σύμβουλος από την παράταξη «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» Δέσποινα Αράπκουλε.
* Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, κατέθεσε Αναφορά για τον υπουργό Εσωτερικών με περιεχόμενο την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τη μη εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των μελών του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass